Quantcast

Atšaukus koronaviruso ribojimus, augo nemokamas muziejų lankymas

Atšaukus koronaviruso ribojimus, auga nemokamas muziejų lankymas: per šešis sekmadienius, kuomet iš lankymą nereikia mokėti, šiemet juos aplankė dvigubai daugiau žmonių nei pernai – 135 tūkstančiai.

Kai nurodo Kultūros ministerija, jai pavaldžiuose muziejuose čia įrengtas ekspozicijas iš viso apžiūrėjo 135 tūkst. 486 žmonės: pirmąjį ketvirtį jie sulaukė 66 tūkst. 900, o antrąjį – 68 tūkst. 586 lankytojų.

Paskutinį mėnesio sekmadienį nemokamai apsilankyti muziejuose galima jau pusketvirtų metų. Daugiausia žmonių per tą patį laikotarpį muziejuose lankėsi 2019 metais, kai ekspozicijas apžiūrėjo 207 tūkst. 81 lankytojas.

2020 ir 2021 metų pirmą pusmetį sekmadieniais muziejus aplankė gerokai mažiau žmonių, atitinkamai 103 tūkst. 149 ir 60 tūkst. 853 lankytojai, tačiau tai siejama su šalyje galiojusiais ribojimais dėl koronaviruso pandemijos.

Kaip BNS nurodė ministerija, pernai pirmąjį pusmetį dėl karantino muziejai veikė tik kovą–birželį, o užpernai – sausį–vasarį ir gegužę–birželį.

Kaip įprastai, šį sekmadienį nemokamai lankytis bus galima visuose Kultūros ministerijai pavaldžiuose nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose, išskyrus Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus padalinius: M. K. Čiurlionio dailės muziejų bei Kauno paveikslų galeriją.

Gegužės pabaigoje nemokamai paskutiniais mėnesio sekmadieniais savo muziejuose leido lankytis ir sostinės savivaldybė. Tai – Vilniaus muziejus bei Energetikos ir technikos muziejus.

Kultūros ministerija nurodo, kad lankytojus nemokamai priims ir Kernavės archeologinės vietovės muziejus, Lietuvos sporto muziejus, Vytauto Didžiojo karo muziejus.

Detalesnė informacija skelbiama muziejų interneto svetainėse, socialinių tinklų paskyrose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių