Quantcast

Atsakė, kada Lietuva nebeturės sąsajų su karinėmis rusiškomis technologijomis

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sako, kad iki 2025 metų Lietuvos kariuomenė nebebus susaistyta su rusiškomis technologijomis.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK) vykusiame posėdyje atsakydamas į konservatoriaus Lauryno Kasčiūno klausimą, kada Lietuva nebeturės sąsajų su technologijomis iš Rusijos, R. Karoblis teigė, kad tai galėtų įvykti pakeitus šiuo metu naudojamus sovietinius sraigtasparnius „Mi-8“ į amerikietiškus sraigtasparnius UH-60M „Black Hawk“. Iki tol, kalbėjo ministras, rusiška karinė technika dar bus remontuojama.

Imamasi visų adekvačių saugumo priemonių, kad nebūtų padarytos žalos nacionaliniam saugumui.

„Kol kas „Mi-8“ bus naudojami, dar du bus kapitaliai remontuojami, kad pratemptume iki to laikotarpio, kada bus atgabenti nauji sraigtasparniai“, – kalbėjo R. Karoblis, pabrėždamas, kad siekiant saugumo yra imamasi visų priemonių, jog rusiškos technologijos nesukeltų rizikų.

„Imamasi visų adekvačių saugumo priemonių, kad nebūtų padarytos žalos nacionaliniam saugumui. Tai (sraigtasparniai. – ELTA) yra esminis pajėgumas, kuriame dar yra naudojama rusiška technologija, o su laiku ši technologija bus visiškai išgyvendinta“, – kalbėjo R. Karoblis.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, krašto apsaugos sistemos vadovybė nusprendė atsisakyti Lietuvos kariuomenėje šiuo metu naudojamų sraigtasparnių „Mi-8“ ir pradėti derybas dėl naujų karinių sraigtasparnių įsigijimo. Nuspręsta, kad optimaliausias variantas yra JAV Vyriausybės siūlomas universalus karinis sraigtasparnis UH-60M „Black Hawk“. Planuojama šešių sraigtasparnių įsigijimo vertė – apie 300 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Koks skirtumas rusiškas šlamštas ar amerikoniški šarvuočiai. Karas pliuso neduoda.

Čiubaka

Čiubaka portretas
žiūriu, nebespėja tie saldofonai pinigus leisti, šimtais limonų tik taškosi

o

o portretas
kas jam su runkelmastymu kai pinigai patys plaukia reikia tik paraso kuri nesunku marionetems sukeverzot......
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių