Quantcast

Atplėšus vokus LRT vadovo konkurse lieka šeši kandidatai: pavardės neviešinamos

Kandidatų, pareiškusių norą vadovauti Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai (LRT), pavardės neatskleidžiamos, nors pirmadienį atplėšti jų konkursui pateikti vokai.

Kaip BNS informavo LRT atstovė spaudai Miglė Savickaitė, visų kandidatų pristatyti dokumentai bus analizuojami, nė vieno paraiška neatmesta kaip neatitinkanti reikalavimų.  

Kol kas neskelbiama, kas siekia LRT generalinio direktoriaus posto. M. Savickaitės teigiu, kai kurios pavardės, jeigu kandidatai pageidaus, ir paaiškėjus nugalėtojui, gali būti neskelbiamos dėl duomenų apsaugos ir konfidencialumo.  

„LRT taryba privalo užtikrinti dalyvaujančiųjų konfidencialumą, pavardės negali būti viešinamos, nebent kandidatai patys nuspręstų kitaip ir patys pasiskelbtų, kad dalyvauja konkurse“, – BNS teigė LRT atstovė.

Pasak LRT tarybos vadovo, Kauno technologijos universiteto rektoriaus Eugenijaus Valatkos, daugiau informacijos apie kandidatus bus pateikta vėliau, kai tarybos nariai susipažins su jų programomis.

„Kai susipažinsime su pateiktais dokumentais ir veiklos gairėmis, tada bus galima plačiau kokią nors nuomonę turėti (...) Be abejo, visi turi vienokią ar kitokią patirtį“, – teigė E. Valatka.

Jo teigimu, kovo 21-ąją LRT tarybos uždarame posėdyje kandidatai pristatytas savo programas.

Viešai apie savo kandidatavimą paskelbė tik dabartinė vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. 

Prieš penkerius metus vadovauti LRT išreiškė norą 12 pretendentų, o prieš dešimt metų – septyni.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė penkerių metų kadenciją pradėjo 2018-ųjų balandžio 4-ąją. LRT generalinį direktorių viešojo konkurso būdu skiria LRT taryba.


Šiame straipsnyje: LRTvadovo konkursaskandidatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Melo ir propgandonu imperija

Melo ir propgandonu imperija portretas
renka nauja savo vada....

pencinykasas

pencinykasas portretas
būtinai reikia permainų-jau net PANORAMA ne viską parodo

na , kuris labjausiai apsisikes

na , kuris  labjausiai  apsisikes  portretas
korumpuotas kysininkas ,aferistas --ta ir issirinks vyriausiuoju ....saziningi , --nepageidaujami , ir patys nevogs ir kitiems neleis
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių