Quantcast

Atleistas NMA vadovas A. Muzikevičius: jaučiuosi teisus ir ketinu kreiptis į teismą

Trečiadienį iš pareigų atleistas Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovas Aleksandras Muzikevičius sprendimą žada skųsti teismui.

„Taip, jaučiuosi teisus ir ketinu kreiptis į teismą“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį teigė A. Muzikevičius.

Jo nuomone, iš darbo jis atleistas norint į jo vietą paskirti kitą žmogų.

„Manau, kad reikia vietos ten, o dėl žmogaus negaliu komentuoti, nežinau“, – sakė jis.

Nuo 2019 metų spalio NMA vadovavusį ir šiemet tik keliolika dienų dirbusį A. Muzikevičių žemės ūkio ministras K. Navickas atleido trečiadienį. Pasak ministerijos, jis atleistas Valstybės tarnautojo tarnybinės veiklos vertinimo komisijai įvertinus jo veiklą nepatenkinamai.

A. Muzikevičiaus teigimu, Žemės ūkio ministerija prieš jį vykdė mobingą, prašė atlikti neteisėtus veiksmus, o jam tai daryti atsisakius, spaudė pasitraukti iš pareigų.

„Aš garsiai nebijau įvardinti, kad tai yra mobingo istorija. (...) Ne tik iš ministro patarėjo buvo neteisėti veiksmai, bet ir galimai iš pačio ministro ir jo komandos, kadangi buvo prašoma, duodami nurodymai pervertinti tam tikrus projektus“, – teigė buvęs NMA vadovas.

Manau, kad reikia vietos ten, o dėl žmogaus negaliu komentuoti, nežinau.

„Atsisakius vykdyti galimai neteisėtus veiksmus prasidėjo metus trunkanti epopėja, tai yra mobingas (...) Pavyzdžiui, 12 auditų, ko nėra niekada buvę per metus, praktiškai kas mėnesį po auditą, penki man tarnybiniai tyrimai, pakeista mano metinė užduotis metų eigoje gegužės pabaigoje, kaip liaudyje sako, uždėtos nesunešiojamos klumpės“, – pasakojo A. Muzikevičius.

Nuo 2019 metų spalio NMA vadovavusį ir šiemet tik keliolika dienų dirbusį A. Muzikevičių žemės ūkio ministras Kęstutis  Navickas atleido trečiadienį. Pasak ministerijos, jis atleistas Valstybės tarnautojo tarnybinės veiklos vertinimo komisijai įvertinus jo veiklą nepatenkinamai.

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Anot  A. Muzikevičiaus, jo atleidimo priežastis – gebėjimų ir kvalifikacijos trūkumas – yra nepagrįsta.

„Mano (metinių rezultatų – BNS) vertinimas atliktas gerai, kitos dvi dalys, tai yra gebėjimai ir kvalifikacija, vertinta vienetais. Viskas, žodžiu, neturiu nei gebėjimų, nei kvalifikacijos, nors visą savo gyvenimą, daug metų dirbu žemės ūkyje, turiu keturis aukštuosius diplomus, turiu žemės ūkio bakalaurą, magistrą ir mokslų daktaro laipsnį, taip pat esu baigęs Gedimino technikos universitete magistrą ekonomikos ir dirbęs tiek administracinį darbą, tiek ir Žemės ūkio ministerijoje, pavaldžiose, gamybinėse įmonėse, bendrovėse tekę vadovauti“, – teigė A. Muzikevičius.

Pirmadienį A. Muzikevičiui po kelių mėnesių pertraukos grįžus į darbą ministerija teigė, kad iki tol šiemet jis dirbo tik 12 dienų, o priežastys buvo tėvadieniai, atostogos ir įvairios kitos.

Pats A. Muzikevičius teigė, kad apie du su puse mėnesio jis nedirbo dėl sutrikusios sveikatos po metus trukusio mobingo.

Po tokios kampanijos sustreikavo man sveikata, taip, buvau susirgęs, nebuvau darbe.

„Po tokios kampanijos sustreikavo man sveikata, taip, buvau susirgęs, nebuvau darbe“, – teigė jis.

Premjerė Ingrida Šimonytė anksčiau  teigė, kad niekaip negalintis sugrįžti į darbą NMA vadovas pasitelkia visus įmanomus svertus gintis nuo jo darbo įvertinimo ir tai trikdo agentūros veiklą.

Žemės ūkio ministerija taip pat tvirtino, kad buvęs NMA vadovas advokato paslaugas asmeninėms reikmėms apmokėjo iš agentūros biudžeto, tačiau A. Muzikevičius tai neigė – anot jo, tiek agentūros, tiek asmeniškai samdytas tas pats advokatas, tačiau už paslaugas asmeniškai jam A. Muzikevičius susimokėjo.

„Tai yra netiesa (kad jis už agentūros pinigus samdosi advokatą – BNS). Advokatas atstovauja ir man, ir agentūrai, tai yra geras advokatas, todėl aš jį samdau ir asmeniškai“, – teigė A. Muzikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zita

zita portretas
Na jaunuoli as jau senai sakiau kad lazda turi 2 galus, o tu prisimink 2012 metus juk tu pasielgiai taip pat kaip su tavimi paselge dabar

melodramos

melodramos  portretas
valdzioje yra didesnes negu tuose meksikietiskuose serialuose,,,todel ir neziuriu tv, per spauda ir gandus paskaitau tu melodramu, beda tame kad tai kainuoja mokesciu moketojus pinigus i ora, na ne i ora o i kisene kazkam is valdzios.

k e i s t a , jog šiame poste

k e i s t a , jog šiame poste portretas
visi vadovai , kaip į k a i t a i, " sudega" be priežasties
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių