Quantcast

Atleistas kyšininkavimu kaltinamas Šiaulių ligoninės direktorius

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nuo ketvirtadienio atleido iš pareigų Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorių Petrą Simavičių.

Jis baudžiamojoje byloje yra kaltinamas kyšininkavimu bei kitomis nusikalstamomis veikomis ir nuo pareigų buvo nušalintas dar 2015 metų pabaigoje.

Kaip BNS nurodė ministro atstovė Lina Bušinskaitė – Šriubėnė, sprendimas nutraukti darbo santykius su P. Simavičiumi priimtas atsižvelgiant į tai, kad jau daugiau nei dvejus metus tęsiasi baudžiamasis procesas, kurio metu P. Simavičiui yra pareikšti įtarimai dėl nusikalstamų veikų, galimai padarytų vykdant ligoninės direktoriaus funkcijas, bei įvertinus ilgai trunkantį jo nušalinimą.

„Pagrįstai nebegalima pasitikėti P. Simavičiumi, kaip galinčiu užtikrinti efektyvų ir skaidrų įstaigos valdymą, racionalų valstybės lėšų naudojimą“, – aiškino L. Bušinskaitė – Šriubėnė.

Šiuo metu laikinai šiai gydymo įstaigai vadovauja Antanas Pauliukas. 

Generalinė prokuratūra pernai lapkritį nagrinėti teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje P. Simavičius kaltinamas kyšininkavimu.

Prokuratūra teigia, kad, atlikdami ikiteisminį tyrimą, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai surinko pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad Šiaulių ligoninės generalinis direktorius P. Simavičius priėmė iš pažįstamo asmens kyšį už tai, kad pastarajam būtų išduotas nedarbingumo pažymėjimas.

Šioje baudžiamojoje byloje dėl papirkimo savo kaltę pripažinęs asmuo Vilniaus miesto apylinkės teismo patvirtintu prokuroro nutarimu atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, paskiriant baudžiamojo poveikio priemonę – įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Pagrįstai nebegalima pasitikėti P. Simavičiumi, kaip galinčiu užtikrinti efektyvų ir skaidrų įstaigos valdymą.

Ši baudžiamoji byla atskirta iš atliekamo didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų, pasisavinant ligoninės lėšas, neskaidriai vykdant viešuosius pirkimus ir atliekant kitus neteisėtus veiksmus.

Įtariama, kad vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra šimtai tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai. Taip pat tiriamos aplinkybės, susijusios su ligoninės lėšomis įsigytais ir galimai pasisavintais įvairiais brangiais daiktais bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos.

Iš viso atliekant šį didelės apimties ikiteisminį tyrimą įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų yra pareikšti 12 asmenų.

STT yra skelbusi, kad jų turimi duomenys leidžia įtarti, kad iš įmonių, kurios dalyvavo Šiaulių ligoninės skelbtuose viešuosiuose pirkimuose, ligoninės generalinis direktorius kaip neteisėtą atlyginimą galėjo gauti brangios medicininės įrangos, kurios vertė siekia apie 17 tūkst. eurų. Ši įranga buvo sumontuota direktoriaus artimiesiems priklausančioje privačioje medicinos klinikoje.

Šis tyrimas dar tęsiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių