Quantcast

Atleidžiami pensinio amžiaus valstybės tarnautojai galės gauti išeitinę išmoką

Valstybės tarnautojui sukakus 65 metams arba specialiame įstatyme nustatytu pagrindu atleidžiamam iš pareigų valstybės tarnautojui, jo atleidimo iš pareigų dieną išmokama 2 mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka.

Tai numatė Seimas, priėmęs Valstybės tarnybos įstatymo ir lydimųjų teisės aktų pataisas, įtvirtindamas teisę valstybės tarnautojams ir pareigūnams gauti išeitinę išmoką.

Tokiam sprendimui pritarė 75, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė vienas Seimo narys.

Jeigu dėl tokio tarnautojo yra pradėtas ir nebaigtas tarnybinio nusižengimo tyrimas, išeitinė išmoka valstybės tarnautojui, kuriam sukako 65 metai, išmokama per 5 darbo dienas nuo jį į pareigas priimančio asmens sprendimo, atlikus tarnybinio nusižengimo tyrimą, priėmimo dienos. Priėmus sprendimą dėl asmens, ėjusio valstybės tarnautojo pareigas, pripažinimo padarius tarnybinį nusižengimą, už kurį jam turėtų būti skirta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų, išeitinė išmoka iš pareigų atleistam valstybės tarnautojui, kuriam sukako 65 metai, nemokama.

Atitinkamos pataisos dėl pareigūnų įtvirtintos Vidaus tarnybos statuto, Diplomatinės tarnybos, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Prokuratūros, Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos, Vadovybės apsaugos, Savivaldybių administracinės priežiūros, Elektroninių ryšių įstatymų  pataisomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
PIPIEC ! vagiu kontora !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių