Quantcast

„Atlante“ vėl mušami žaidėjai?

Už aikštės ribų

„Atlante“ vėl mušami žaidėjai?

Na, negali Klaipėdos futbolo klube tvyroti ramybė. Kaskart pakeliami kumščiai, kuriais vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius „ugdo“ nepaklusniuosius ir algas gauti norinčius žaidėjus. Gana dažnai ir labiausiai dėl to nukentėdavo (žaidėjai bijo skųstis), kai buvęs greitojo reagavimo būrio „Aras“ vadas tvirtu delnu versdavo iš padų teisėjus. Apie konfliktą Rūdiškėse mūsų dienraštis neturėjo informacijos, tačiau redakcija gavo oficialų FK „Atlantas“ pareiškimą, dėl kurio ir norisi prisiminti, kas gi buvo šiame mieste.

p>Oficialus pareiškimas

Pastaruoju metu įvairiose žiniasklaidos priemonėse pasirodė dviprasmiška informacija apie konfliktą tarp „Atlanto“ komandos vartininko Simo Skinderio ir vyriausiojo trenerio Vacio Lekevičiaus. Žaidėjas ne tik metė nepagrįstus kaltinimus treneriui, bet ir savo pasisakymais tiesiogiai gadina „Atlanto“ futbolo klubo įvaizdį.

Rugsėjo 13 dieną Rūdiškėse Lietuvos futbolo čempionato A lygos rungtynių tarp „Vėtros“ ir „Atlanto“ metu S.Skinderis, sėdėdamas ant atsarginių žaidėjų suolelio, be jokios priežasties plūdosi ir vartojo necenzūrinius žodžius „Atlanto“ futbolo klubo vadovų atžvilgiu. Komandos treneriams sudrausminus žaidėją, jis užsipuolė ir juos, viešai įžeisdamas. Šį incidentą matė ne tik „Atlanto“ komandos atsarginiai žaidėjai, oficialūs asmenys, bet ir varžovų komandos atstovai, gausus būrys Rūdiškių gyventojų. Tokiu būdu mūsų klubui buvo padaryta didžiulė moralinė žala.

Iškart po incidento susirinkusi klubo valdyba įpareigojo klubo vadovus kreiptis į Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komisiją, prašydama atitinkamai įvertinti Simo Skinderio elgesį.

Spalio 2 dieną Vilniuje susirinkusi LFF Drausmės komisija, išnagrinėjusi konfliktą ir mūsų klubo prašymą įvertinti žaidėjo poelgį ir S.Skinderio prašymą nutraukti jo galiojančią sutartį su klubu, nutarė, kad žaidėjo kaltinimai treneriui yra nepagrįsti jokiais įrodymais.

Nepatenkintas tokia komisijos išvada Simas Skinderis ėmėsi nesąžiningos šmeižto taktikos trenerio V.Lekevičiaus atžvilgiu – žaidėjas per žiniasklaidą bando įrodyti, kad jo atžvilgiu buvo panaudotas fizinis smurtas. Šio teiginio absurdiškumą įrodo faktas, kad kaltinti pradėta tik po 19 dienų nuo konflikto.

„Atlanto“ futbolo klubas oficialiai pareiškia, kad atsiriboja nuo bet kokių kaltinimų klubo atžvilgiu, ir svarsto galimybę kreiptis į teismą dėl šmeižikiškų žaidėjo pasisakymų.

Klubo valdyba

Nuo autoriaus. Pikti liežuviai mala, kad V.Lekevičius tvardėsi iš paskutiniųjų, nes iš Panevėžio kilusio, o Kaune tobulėjusio S.Skinderio žodžiai buvo gana užgaulūs prezidento A.Rudžio atžvilgiu. Mat A.Rudys futbolo aikštėse nėra pasiekęs bent kokių pergalių. Žinoma, kad jis kultivavo plaukimą, apie ką jam ir priminė „Atlanto“ vartininkas.

Nesutarti V.Lekevičius su S.Skinderiu pradėjo po atsakomųjų rungtynių su lenkų komanda, kai „Atlantas“ pralaimėjo „Groclin Dyskobolia“ 1:4. Šiose varžybose dėl menamų vartininko klaidų į klaipėdiečių vartus krito mažiausiai du įvarčiai.

Po šio susitikimo S.Skinderis buvo pasodintas ant atsarginių žaidėjų suolelio, o į vartus stojo V.Lekevičiaus sūnus Arnas (vos ne Aras – tai bent buvo prisiekęs „Arui“ vadas). „Trinti“ suoliuką S.Skinderiui, matyt, ne itin buvo miela, todėl ir pasipylė replikos.

Dar pikti liežuviai mala, kad V.Lekevičius jau per rungtynių pertrauką Rūdiškėse davė šiek tiek pliauskų S.Skinderiui už „gražius žodžius“. Po varžybų vyr. treneris buvo tiek užkaitęs, kad jį laikė net keli klubo nariai.

V.Lekevičius „Klaipėdai“ dievagojosi, kad nemušė (kaip visada): „Parašyk, kad įspyriau į šikną, o dantys išlakstė“.

Kai kas šneka, kad V.Lekevičius paauklėjo kaunietį tiek, kiek reikia.

Gaila, kad „Atlante“ prasilenkiama su žmogiškumu ir civilizacija. Vos ne kiekvienas žaidėjas, gaudamas paleidžiamąjį raštą, bėga aplink stalą (V.Lekevičiaus smūgis “atidirbtas”).

Lietuvos futbolininkai apie „Atlanto“ muštrą žino labai gerai, todėl šį sezoną jau baigs jaunimas, kuriam, ko gero, teks žaisti ir kitą čempionatą, nes iš kitų komandų vargu ar sulauksime futbolininkų – žino, kokios čia sąlygos.

„Atlanto“ futbolo klubas yra privatus. V.Lekevičius jame yra šeimininkas. Vyriausiasis treneris verčiasi kaip beišmano, kad tik rastų žaidėjams pinigų išmokėti algas. Todėl šiais privatybės laikais S.Skinderis priklauso „Atlantui“, ir klubo vadovų reikalas leisti jam žaisti ar laikyti ant suolelio. Pasirašei su klubu sutartį – būk mielas, klausyk.

Sunku prognozuoti, ar Klaipėda turėtų futbolo komandą aukščiausioje lygoje, jeigu ne V.Lekevičius. Kontraktai, sutartys ir kiti įpareigojantys dokumentai turėtų vieną bei kitą pusę versti elgtis atitinkamai – civilizuotai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių