Quantcast

Asociacija: neaišku, ar šeimos galės atvykti į sodybas iš kitų rajonų

Vyriausybei sušvelninus sekmadienį priimtą nuostatą dėl apgyvendinimo ir kaimo turizmo sodybose leidus apsistoti atskiroms šeimoms, Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentė teigia esanti nežinioje – kaip žmonės atvyks iš kitų vietovių, jeigu bus ribojamas judėjimas tarp savivaldybių.

„Dar nežinome, kaip čia bus, nes dar galioja draudimas išvykti iš savo savivaldybės“, – BNS teigė Agnė Vaitkuvienė.

Jos žiniomis, iki šiol išnuomota 70-80 proc. aplink didmiesčius esančių asociacijos narių sodybų, o visoje Lietuvoje – apie pusę.  

„Dabar visi sodybų šeimininkai kaip ant adatų sėdime ir laukiame oficialaus teksto. Sulaukiame, aišku, ir klientų skambučių, klausia, ar galės atvažiuoti“, – pridūrė A. Vaitkuvienė.

Pasak jos, psichologinei žmonių būklei išvažiavimas į kaimo sodybas būtų labai gera priemonė: „Kai švenčių laikotarpiui turi užsidaryti nuo giminės, tai nors aplinkos pakeitimas būtų gerai“.

Dabar visi sodybų šeimininkai kaip ant adatų sėdime ir laukiame oficialaus teksto.

Asociacijos prezidentės teigimu, būtų nesąžininga, jeigu žmonės iš kitų rajonų negalėtų atvažiuoti. 

„Tie, kurie turi savo sodybas, gali išvažiuoti, o tie, kurie neturi, būtų diskriminuojami, nes net išsinuomoti sodybos ar namelio negalėtų“, – kalbėjo ji.   

Sekmadienį priimtą sprendimą apgyvendinimo paslaugas verslui teikti tik saviizoliacijai, Vyriausybė pirmadienį sušvelnino, nes, pasak premjerės Ingridos Šimonytės, buvo įvertinta aplinkybė, kad apgyvendinimo paslaugos išlieka aktualios ir kitose savivaldybėse dirbantiems žmonėms bei užsieniečiams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atima is seimu Kaledas

Atima is seimu Kaledas  portretas
Yra gilus noras pazeminti krikscionis ir krikscioniskas tradicijas.Sekit mes trys liberalu partijos atimsim is Tautos Kaledas. Antikristui aukojamos atnasos masonu lozeje ikurusioje Lietuvoje liberalu partija. Neapikanta Lietuvos lenku krikscionisku seimu partijai, neapikanta Grazuliui visa tai rodo kad juos veda neapikanta Dievui krikscioniskoms vertybems.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių