Quantcast

Atsisveikinama su profesoriumi K. Vitkumi: paskutinį „sudie“ tarė ir V. Adamkus bei A. Sabonis

  • Teksto dydis:

Penktadienį šeima, artimieji, kolegos, draugai, buvę pacientai taria paskutinį „sudie“ netikėtai mirusiam profesoriui Kęstučiui Vitkui.

Atsisveikinimas su profesoriumi vyksta nuo 12 val., Vilniaus Šv. Juozapo bažnyčioje, Tolminkiemio g. 4.

Tarp atvykusiųjų atsisveikinti buvo ir rekonstrukcinės bei plastinės mikrochirurgijos gydytoją pažinoję žinomi žmonės – Arvydas Sabonis, buvęs šalies prezidentas Valdas Adamkus, Seimo narys Antanas Vinkus, europarlamentaras Juozas Olekas.

Butauto Barausko nuotr.

Šventosios Mišios bus aukojamos 18 val.

Visų atvykstančiųjų artimieji prašė laikytis karantino reikalavimų, saugoti save ir aplinkinius.

Butauto Barausko nuotr.

K. Vitkaus laidotuvės vyks tik artimiausių šeimos narių rate.

„Šeimoje – visas pasaulis, todėl kviečiu visus mano Tėtį prisiminti bei pagerbti Jo gerais darbais ir šviesiais prisiminimais, – feisbuke trečiadienį rašė profesoriaus dukra Vita Degutienė. – Įvertinkite susidariusią COVID-19 situaciją, nerizikuokime atvykti paskutiniam pagerbimui, bet paaukokime vaikams ir pasimelskime kartu tiesioginėje Šv. Mišių transliacijoje.

Šv. Mišių transliacija:

Tęsiant profesoriaus K. Vitkaus žmonos a. a. Daivos Vitkienės-Reimerytės tradiciją, artimieji prašė, kad atvykstantieji atsisveikinti su profesoriumi vietoje gėlių pasirinktų atnešti auką, kuri bus skirta Vitkų šeimos remiamoms parapijos daugiavaikėms šeimoms.

Atsiskaitomosios sąskaitos Nr. LT687300010146082675 (Vilniaus Šv. Juozapo parapija).

Butauto Barausko nuotr.

Primename, kad garsus rekonstrukcinės ir plastinės mikrochirurgijos gydytojas, plastinės chirurgijos pradininkas Lietuvoje netikėtai mirė balandžio 19 d. Vyras mirė eidamas 69-uosius metus.

Profesorius mirė netikėtai, sustojus širdžiai. Iki pat paskutinių dienų jis buvo aktyvus – dirbo, dėstė universitete.

„Paskutinė Tėčio svajonė taip pat išsipildė... Su šypsena, šimtais suplanuotų gerų darbų ir be kančios iškeliauti pas savo mylimiausius..., – socialiniame tinkle skelbė V. Degutienė, įvardijusi ir profesoriaus mirties priežastį. – Plaučių embolija. Kaip Jis vadino, karališka mirtis... Jis kasdien mus mokino džiaugtis mažomis kasdienos akimirkomis ir branginti akimirką, kuri vadinasi „dabar“. Gal tai ir yra mūsų šeimos laimė bei stiprybė. Neverkime, neliūdėkime, o prisiminkime tik gražiausias ir linksmiausias su Juo patirtas akimirkas. Bendraukime ir džiaukimės artimaisiais šiame gyvenime. Maldoje.“

Butauto Burausko nuotr.

Profesorius K. Vitkus buvo vienas garsiausių šalies mikrochirurgų, o per savo karjerą atliko tūkstančius operacijų. Jis laikomas plastinės chirurgijos pradininku Lietuvoje.

K Vitkus gimė 1952 m. Skuode. Jo tėvas taip pat buvo garsus gydytojas, mikrochirurgas Mečislovas Vitkus. 1976 m. K. Vitkus baigė medicinos studijas Vilniaus universiteto Medicinos fakultete, o profesoriaus laipsnį įgijo 1990 metais. Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoju Vilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose profesorius K. Vitkus dirbo nuo 1982 m., o 2013-2019 m. buvo šių klinikų Plastinės rekonstrukcinės chirurgijos centro vadovas. 1988-1989 m. profesorius dirbo sporto medicinos gydytoju Portlande, „Trail Balizers“ komandoje, 1992-1993 m. periodu – JAV Pietų Ilijonaus universiteto Springfildo plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinikoje. 2004 metais profesorius K. Vitkus įkūrė pirmąją Lietuvoje plastinės chirurgijos kliniką „VitkusClinic“, kurioje dirbo chirurgu, konsultavo, atliko operacijas.

Už aktyvią profesinę veiklą profesorius K. Vitkus yra pelnęs daugybę apdovanojimų: Nacionalinę premiją už Rekonstrukcinės ir plastinės tarnybos sukūrimą, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto žvaigždę, Lietuvos biatlono federacijos medalį „Už nuopelnus Lietuvos biatlonui“, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Vyriausybės sporto garbės kryžių „Už nuopelnus Lietuvos sportui“, Vilniaus miesto savivaldybės I laipsnio apdovanojimą „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Napliurpk nesamonių,

Napliurpk nesamonių, portretas
Praneše Zakarajiene.Dukra pasakė, ką jos širdis jautė.Užuojauta šeimai....

Pastaba

Pastaba portretas
Labai skoningai pašarvota. Ir gerai, kad ateinantys neatvelka vainikų, krepšelių, puokščių, kurios gadintų bendrą vaizdą.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Iki ko davedė "godumas"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių