Quantcast

Artimiausiomis paromis – nemenki šalčiai: kai kurie vaikai gali neiti į mokyklą

  • Teksto dydis:

Temperatūrai nukritus žemiau 20 laipsnių šalčio pradinukai gali neiti į mokyklą, Lietuvoje artimiausiomis naktimis prognozuojant šalčius primena Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Esant 20 laipsnių šalčio ar žemesnei temperatūrai, į mokyklą gali neiti pradinukai ir penktų klasių mokiniai. Jeigu oro temperatūra yra 25 laipsniai žemiau nulio, į mokyklą gali neiti ir kitų klasių mokiniai.

Apribojimai dėl šalčio negalioja ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigoms. Į darželius vaikus pristato tėvai, todėl, kai šalta, jie turi pasirūpinti saugiu vaikų atvykimu.

Visos mokyklos dirba ir priima vaikus esant bet kokiai temperatūrai, todėl jeigu į mokyklą atvyksta vienas ar keli mokiniai, jiems organizuojami užsiėmimai.

Pasak ministerijos, jeigu mokiniai gyvena netoli mokyklos arba juos į mokyklą atveža tėvai, patariama dalyvauti pamokose.

Pėsčiomis ar viešuoju transportu į mokyklą per šalčius rekomenduojama nevykti.

Ruošiantis į mokyklą, būtina atkreipti dėmesį ne tik į faktinę, bet ir jutiminę oro temperatūrą konkrečioje vietovėje, įvertinti vėjo žvarbumą.

Mokiniams, neatvykusiems į mokyklą dėl šalčio, mokymuisi reikalinga medžiaga skelbiama mokyklų interneto svetainėse ir elektroniniuose dienynuose, konsultacijas mokytojai teikia nuotoliniu būdu.

Šios dienos yra įskaičiuojamos į ugdymo dienų skaičių, tad ir neatvykusiems mokiniams atidirbti vėliau nereikia.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienio naktį termometrų stulpeliai iki 18–20 laipsnių šalčio turėtų nukristi rytiniuose šalies rajonuose, o penktadienio naktį 14–19 laipsnių šaltis gali būti fiksuojamas daugelyje šalies rajonų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Darzelinukui ar lopselinukai negali likti vieni namuose.todel ir eina i darzeli,lopseli.pradinukai gali pasilikti namuose.

Nereikia

Nereikia portretas
Vesti i lopselius ir darzelius.

teisingai

teisingai portretas
i lopseli ir darzeli vaikucius turim vesti per salcius, o i mokykla vaikams nereikia eiti, nors jie didesni uz darzelinukus. Kodel mazylius turim tysti per salcius i darzelius?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių