Quantcast

A. Armonaitė: prie tokio susirgimų skaičiaus dar visai neseniai visa ekonomika buvo uždaryta

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad galimybių pasas leidžia laikyti atvertas tas veiklas, kurios anksčiau esant tokiam COVID-19 susirgimų skaičiui būtų uždarytos.

„Pagrindinis dalykas: prie susirgimų skaičiaus, kurį mes šiandien turime, dar visai neseniai visa ekonomika buvo uždaryta. Mes dabar turime vakciną, galimybių pasą ir tai reiškia, kad mes galime ekonomines veiklas laikyti atidarytas“, – prieš Vyriausybėse posėdį atsakinėdama į žurnalistų klausimus kalbėjo A. Armonaitė.

Vyriausybė trečiadienį turėtų apsispręsti dėl platesnio galimybių paso taikymo. Siūloma, kad nepasiskiepijusiems ar nepersirgusiems asmenims būtų leidžiama lankytis tik būtinųjų prekių parduotuvėse, jie nebegalėtų dalyvauti renginiuose, kurie vyks uždarose patalpose, be galimybių paso nebus galima naudotis viešojo maitinimo įstaigų paslaugomis.

Mes dabar turime vakciną, galimybių pasą ir tai reiškia, kad mes galime ekonomines veiklas laikyti atidarytas.

Ekonomikos ministrė pabrėžia, kad siekiama, jog pasiskiepiję asmenys, galėtų naudotis visomis paslaugomis.

„Kontaktas pirmiausiai yra tas kriterijus. Taip pat, žinoma, būtinąsias prekes palikti visiems prieinamas. Mūsų ekonomikos pasiūlymas yra, kviesiu kolegas atsižvelgti, kad veiklos lauke būtų neribotos. Pagrindinis tikslas yra visiems leisti veikti, verslams ir žmonėms džiaugtis paslaugomis. Skiepytis galima nemokamai“, – tvirtino A. Armonaitė.

ELTA primena, kad antradienį Lietuvoje patvirtinti 503 nauji koronaviruso atvejai, mirė du žmonės, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas. Bent viena skiepo doze paskiepyti 12 624 asmenys.

Susirgo ir į ligonines praėjusią parą dėl COVID-19 ligos naujai paguldyti 37 žmonės. 26 nauji pacientai pradėti gydyti taikant deguonies terapiją, dviem – taikant dirbtinę plaučių ventiliaciją.

Iš COVID-19 gydymui skirtų 347 lovų užimtos 177.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Kuo daugiau skiepijasi-tuo daugiau sergančių...keista... Kol vakcinų neturėjo-pernai vasarą alkūnėmis Palanga ir visas pajūrys trynėsi-ir nieko!!!Vasarą ir per rinkimus niekas neužsikrėtė...Kai tik vakcinų užsipirko-sergamumas masinis prasidėjo...man keista-toks protingas tas virusas-atsiranda tada kai reikia?

Laisvės Armonaitei , pamiršote ką rėkėte iki rinkimų ?

Laisvės Armonaitei , pamiršote ką rėkėte iki rinkimų ?  portretas
  Politika  Išskleisti temas Kaip atrodo paprastas fašizmas, išdėstytas Vyriausybės dokumente 3 Paskelbta: 2021-08-05 06:40Autorius: ekspertai.eu Fašistuojantis veikėjai Lietuvoje labai mėgsta vartoti žodį Laisvė (taip pat mėgsta žodžius demokratija, žmogaus teisės ir pan.) – tai skiriamasis fašistuojančiųjų bruožas.

Augis

Augis portretas
Žydrašikniai negrasinkit sankcijom, tai jusupamegtas arkliukas, pasisaugokit Liaudės spyrio į savo ,žydrašiknes, o tai bus sankcija, pasirinkite išanksto vietą kur skrysit!
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių