Quantcast

A. Armonaitė: kitą savaitę miesteliuose kursuos „pasobusai“

Siekiant galimybių pasą padaryti prieinamą didesnei daliai žmonų, kitą savaitę savivaldybėse, kur nėra Registrų centro padalinių, kursuos „pasobusas“, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Dirbame, kad galimybių pasas būtų prieinamas platesnei žmonių grupei, tiems, kuriems galbūt sunkiau išsiimti jį elektroniniu būdu, ir kitą savaitę Registrų centras startuoja su „pasobusais“, kurie kursuos savivaldybėse, kuriose nėra Registrų centro padalinių“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda žurnalistams sakė ministrė.

Anot jos, taip pat svarstoma, jog galimybių pasą išsiimti būtų galima vaistinėse ar gydymo įstaigose.

„Kalbame su Lietuvos paštu, verslais, žinoma, kalbamės su Sveikatos apsaugos ministerijos kolegomis, kad gerai Lietuvoje išplėtotas vaistinių ir gydymo įstaigų tinklas taip pat būtų atviras žmonėms, norintiems išsiimti galimybių pasą“, – teigė A. Armonaitė.

Registrų centro teigimu, nuo kitos savaitės jo darbuotojai važiuos į žiedines didmiesčių savivaldybes – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Alytaus rajonų, taip pat mažąsias – Birštono, Kazlų Rūdos, Neringos, Pagėgių ir Rietavo.

„Su šių savivaldybių merais jau yra sutarta dėl datų ir laikų, kada Registrų centro specialistai atvyks į savivaldybių atstovų pasirinktas vietas ir visiems norintiems vietos gyventojams atspausdins Galimybių pasus“, – pranešė Registrų centras.

Pasak ministrės, šiuo metu galimybių pasą yra išsiėmę 850 tūkst. unikalių vartotojų, iš kurių 20 tūkst. – Registrų centre.

Ministrė taip pat priminė, jog gydytojo ar iš e. sveikatos sistemos paimta pažyma taip pat galioja kaip galimybių pasas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, jau daugiau kaip 500 įmonių aptarnauja tik galimybių pasą turinčius klientus.

Pasak A. Armonaitės, kadangi įmonės tai renkasi daryti savanoriškai, jos kol kas nėra tikrinamos ar baudžiamos, tačiau yra konsultuojamos.

„Įmonių daugėja kas valandą, mes norime joms suteikti visą informaciją, pirmiausiai kaip saugiai startuoti, o ne iš karto tikrinti ir bausti. Dabar koncentruojamės į konsultacijas“, – sakė ji.

Be to, ministrė pabrėžė, kad greitėjant skiepijimo tempams ir pasiskiepijus 70 proc. vsuomenės, ribojimai galėtų būti švelninami.

Verslas nuo praėjusio pirmadienio gali pradėti veiklą įleidžiant lankytojus tik su galimybių pasu – tokiu atveju nebereikia laikytis apribojimų, jie tampa tik rekomendacija.

Norintiems toliau priimti klientus be galimybių paso, galioja griežtesni apribojimai, o nuo rugsėjo 13-osios didžioji dalis paslaugų galės būti teikiamos tik įgijusiems imunitetą po skiepų ar ligos, arba turintiems neigiamą PGR testą. 

Įmonės, nutarusios pradėti aptarnauti tik galimybių pasą turinčius klientus, apie tai privalo pranešti NVSC.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmogus

Žmogus portretas
Šitie klaunai prikuria nesamoniu ir taško biudžeto pinigus visokiems "pasobusams" kai koks senolis iš rajono negali normaliai nuvažiuoti pas daktrą mieste. Nėra reisų.

Geriau

Geriau portretas
miestus šik--ob--usais aprūpintu.

Augis

Augis portretas
Šitą kudlota St...va pačią pirmą už tu kudlu nutemps į teismą už jos žydraji genocidą !
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių