Quantcast

Ariogaloje vyks buvusių politinių kalinių ir tremtinių sąskrydis

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Raseinių rajone, Ariogaloje, rengiamas tradicinis Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydis.

Šventė prasidės jos dalyvių eitynėmis į Dubysos slėnį, vėliau vyks sąskrydžio atidarymas, Šv. Mišios, koncertai, filmų peržiūros, pokalbiai apie partizanų ginkluotę, aprangą, spaudą.

Taip pat planuojama priimti dvi rezoliucijas – dėl Baltarusijoje, Astrave, statomos elektrinės keliamos grėsmės ir dėl tautos masinės emigracijos stabdymo.

„Mes prašome Seimo ir Vyriausybę atkreipti dėmesį, kad 65 tūkst. Lietuvos žmonių pasirašė po įstatymo projektu, kuris neleistų pirkti elektros energijos iš nesaugios elektrinės. Taip pat mes, pensinio amžiaus žmonės, labai nenorėtume, kad vieną pensininką išlaikytų mažiau negu vienas dirbantysis. Reikalaujame, kad valdžia numatytų, ką darome, kad taip nebūtų. Pirmiausia reikia galvoti apie darbo vietas Lietuvoje, apie jaunimą, jam reikia sudaryti sąlygas gyventi čia“, – BNS sakė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas Gvidas Rutkauskas.

Jo duomenimis, pernai Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydyje dalyvavo apie 5 tūkst. žmonių. Panašaus dalyvių skaičiaus tikimasi sulaukti ir šiemet.

Sovietinės okupacijos metu iš Lietuvos ištremta daugiau kaip 130 tūkst. žmonių, taip pat tūkstančiai žuvo lageriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių