Quantcast

Ariogaloje vėl rinksis politiniai kaliniai, tremtiniai, laisvės kovotojai

  • Teksto dydis:

Jau trečią dešimtmetį Raseinių rajone, Ariogaloje, Dubysos slėnyje Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga (LPKTS) suburia likimo brolius ir seseris, perėjusius devynis pragaro ratus Norilske, Novosibirske, Omske, Magadane, Tomske, Igarkoje, prie Laptevų jūros, Krasnojarske ir kitose prievartos vietose.

Pasak LPKTS valdybos pirmininkės Rasos Duobaitės-Bumbulienės, sąskrydis "Su Lietuva širdy" – tai išskirtinė galimybė sutikti ir pabendrauti su gyvaisiais istorijos liudininkais, patyrusiais sovietines represijas.

Rugpjūčio pirmą šeštadienį (5 d.) sąskrydžio "Su Lietuva širdy" dalyviai kviečiami nuo devintos valandos rinktis prie Ariogalos bažnyčios ir rikiuotis eisenon į Dubysos slėnį. Atvykusieji ir užsiregistravusieji gaus sąskrydžio suvenyrų ir informacinį leidinį. Eisenos stadiono vartų link dalyvius lydės šios šventės dailininkės sukurti stendai, plakatai, nuotraukos, primenančios tremties ir kovų metus. Atėjusieji į stadioną bursis grupelėmis pagal tremties vietas, o choristai rikiuosis ant pakylos – visų lauks Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavų pakėlimo ceremonija.

Po šv. Mišių, kurias 11 val. stadione aukos vyskupas Sigitas Tamkevičius ir Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas, sąskrydžio ugnį, įžiebtą nuo Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejuje degančios Amžinosios ugnies, įneš Kauno jungtinio sveikatos klubo nariai, bėgikai iš Kauno, Prienų, kitų Lietuvos vietų (norintieji prisidėti prie ugnies nešimo ceremonijos kviečiami registruotis telefonu 8 614 85 117 arba el.paštu lpkts@lpkts.lt).

Įžiebus 12 val. šventės aukurą, prasidės oficialioji sąskrydžio dalis, kurioje dalyvaus Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai, Jungtinis buvusių tremtinių ir politinių kalinių choras, garbūs renginio svečiai, "Misija Sibiras" dalyviai.

Pasak R.Duobaitės-Bumbulienės, šventinę nuotaiką padės sukurti solistai Liudas Mikalauskas, Eglė, Ieva ir Vytautas Juozapaičiai, ansamblis "Ainiai", nepailstantis ilgametis ansamblio "Armonika" vadovas Stasys Liupkevičius, bardai Valerijus Šerelis ir Ernestas Kuckailis.

Diskusijų palapinėje veiks LGGRTC paroda "Krepšinis sovietų lageriuose ir tremtyje", bus pristatyta Lietuvos kariuomenės viršilos Ernesto Kuckailio knyga "Tylūs žingsniai per samanas" ir dr. Arvydo Anušausko knyga "Išdavystė. Markulio dienoraščiai", vyks dr. Lauryno Kasčiūno ir Žygimanto Pavilionio paskaitos tema "Iššūkiai nacionaliniam saugumui", bus demonstruojamas filmas "Emilija iš Laisvės alėjos". Jo peržiūroje dalyvaus režisierius Donatas Ulvydas. Partizanų kovų rekonstruktorių klubas "Partizanas" kartu su jaunaisiais šauliais pakvies į naujai įrengtą partizanų slėptuvę, kur vyks edukaciniai užsiėmimai. Sąskrydis baigsis 17 val. vėliavų nuleidimu.

LPKT sąjungai surengti šią šventę talkina Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir Raseinių rajono savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gimęs po karo

Gimęs po karo portretas
Nesuprantu, iš kur jų tiek pasidaugina. Tikrieji tremtiniai jau seniai išmirę, liko tik tremtyje gimę vaikai ir tie jau arti pensijos. Kažkaip primena rusų karo didvyrius, kurie dar vystykluose būdami jau kovojo ir ordinus gavo. Gana tos pompastikos, nes neskaniai kvepia tokie sambūriai.

o Lansbergi , kagebista pakvies irgi ?

o Lansbergi , kagebista pakvies irgi ?  portretas
apgailetina .

Alina

Alina portretas
Esu tremtinių šeimos atžala. Visi šeimos nariai jau mirę...Net mama, kuri mane paliko šešerių metų...Neturiu tremtinės statuso, bet širdyje esu. Man skaudu skaityti beviltiškų žmonių komentarus. Suprantu, kad skaudu ir kitiems. Siūlau išjungti. Tebūnie cenzūros pančiai, tačiau iš pagarbos kančios atminimui reiktų nutildyti. Neduok, Dieve, tokios baisios patirties...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių