Quantcast

Ar daugiabučių liftai veikia pagal nustatytą darbo laiką?

  • Teksto dydis:

Vienintelis pasiteisinimas, kodėl liftas nedirba, – gedimas, dėl kurio nebegalima užtikrinti maksimalaus gyventojų saugumo, teigia Aplinkos ministerijos atstovas Ramūnas Šveikauskas. Anot jo, visais kitais atvejais liftas privalo veikti.

„Ar liftų darbo laikas yra reglamentuojamas? Jei taip, kas už tai yra atsakingas?“ – teiraujausi LRT RADIJO klausytojas Valdas iš Rokiškio.

Pasak Aplinkos ministerijos Statybos ir teritorijų planavimo departamento būsto skyriaus vedėjo R. Šveikausko, lifto paskirtis yra kelti žmonės ir krovinius visą parą, todėl darbo laikas jiems nėra nustatomas.

„Liftas turi tarnauti žmonėms. Jam keliami specialūs techniniai reikalavimai, kurie svarbūs dėl saugumo, tačiau tvarkingas liftas privalo būti pasiekiamas visiems, ypač negalią turintiems gyventojams“, – aiškina specialistas.

Be to, lifto priežiūrą reglamentuoja teisės aktai, tad bendrija negali savavališkai nuspręsti sustabdyti lifto veikimą: „Liftų naudojimo ir priežiūros taisyklės yra patvirtintos Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu, todėl bendrija ar jos nariai negali spręsti lifto naudojimo ir eksploatavimo klausimų.“

R. Šveikauskas nurodo, jog daugiabučių lifto priežiūrai turi būti paskirtas specialistas, turintis reikiamą kvalifikaciją, o keliamoji priemonė gali būti išjungiama tik tuo atveju, jeigu ji neatitinka saugos reikalavimų ir kelia pavojų gyventojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių