Quantcast

Apžvalga: svarbiausi trečiadienio įvykiai Lietuvoje ir pasaulyje

BNS pateikia svarbiausių trečiadienio naujienų Lietuvoje ir užsienyje apžvalgą:

Rugsėjo 1-oji. Nepaisant tvyrančio nerimo dėl COVID-19 plitimo, kontaktiniu būdu pradėti nauji mokslo metai. Kontaktinis ugdymas vyks laikantis tam tikrų ribojimų.

Įtarimai papirkimu. Teisėsauga pranešė, kad du Kauno advokatai ir advokatės kontoros darbuotojas įtariami Kauno apylinkės teismo teisėjo Rimanto Grigo papirkimu, prokuratūra kreipėsi dėl jo neliečiamybės panaikinimo. Įtariama, kad iš teisėjo buvo siekiama sušvelninti administracinėje byloje skirtą bausmę.

Koronaviruso situacija:

* Nustatyti 695 nauji koronaviruso atvejai, mirė šeši žmonės. 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 289. Ligoninėse gydomi 593 COVID-19 pacientai – per parą į jas paguldyta 100 žmonių. Pirmąja doze paskiepyta 4,8 tūkst. žmonių.

* Prancūzija pradėjo revakcinuoti nuo COVID-19 vyresnius nei 65 metų bei gretutinių ligų turinčius asmenis. Estijos sveikatos apsaugos ir darbo ministras pranešė, kad jo šalyje trečiu skiepu senjorai ir silpną imunitetą turintys žmonės bus pradėti vakcinuoti šiais metais.

* Latvijoje nustatyti 469 koronaviruso atvejai – didžiausias per parą fiksuotas naujų susirgimų skaičius nuo gegužės pabaigos.

* Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė stebinti naują koronaviruso variantą – miu atmainą, pirmąkart aptiktą Kolumbijoje sausį.

Švietimo susitarimas. Parlamentinių partijų atstovai Seime pasirašė susitarimą dėl švietimo politikos. Dokumentas apima aštuoniolika konkrečių įsipareigojimų švietimo srityje, aštuonis siektinus sėkmės ir tris finansinius rodiklius. Jis galioja iki 2030 metų. Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad bus dedamos pastangos šį susitarimą atspindėti jau kitų metų biudžete.

Minimalus atlyginimas. Vyriausybė iš esmės pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui minimalią mėnesio algą nuo kitų metų sausio didinti nuo 642 iki 730 eurų arba 518 eurų „į rankas“. Galutinį sprendimą Vyriausybė dėl to priims spalį.

Kirkorovo skundas. Teismas galutiniu neskundžiamu sprendimu atmetė Rusijos atlikėjo Filipo Kirkorovo skundą dėl draudimo atvykti į Lietuvą, pripažinęs, kad jo veiksmai kelia grėsmę Lietuvos saugumui.

Įspėjimas pardavėjams. Valstybinė mokesčių inspekcija įspėjo, kad baigėsi tolerancijos laikas naudotų automobilių prekybos naujų taisyklių pažeidėjams. Nuo šiol tie, kurie neturi Savininko deklaravimo kodo (SDK) sulauks administracinės atsakomybės.

Išteisinimas. Paryžiaus teismas dėl dalyvavimo nusikalstamoje organizacijoje išteisino buvusį baskų separatistų lyderį Josu Ternera. Paskak teismo, pripažinti jį kaltu byloje nepakako įrodymų.

Talibų paradas. Jungtinių Valstijų pajėgoms pasitraukus iš Afganistano, šalies kontrolę perėmęs Talibanas rengia pergalės paradą, ketindamas pademonstruoti dalį karinės technikos. Tuo tarpu JAV prezidentas Joe Bidenas toliau teisino sprendimą išvesti pajėgas iš šios šalies, pavadinęs tai „geriausiu sprendimu Amerikai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su tarybinemis sventemis

Su tarybinemis sventemis portretas
Visose post-sovietinese salyse iskaitant ir LT yra tarybine ziniu ir mokslo diena: rugsejo pirmoji. Visus sveikinu, draugai komjaunuoliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių