Quantcast

Apsisprendė, kiek sutrumpės mokinių vasaros atostogos

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) jau yra parengusi projektus dėl to, kiek moksleiviai turėtų atostogų 2017-2018 ir 2018-2019 mokslo metais.

Kaip skelbia portalas 15min.lt, ministrės dar nepasirašytame projekte sakoma, kad 5-10 metų moksleiviams ir I – IV gimnazijos klasių mokiniams 2018 metais vasaros atostogos prasidės ne gegužės pabaigoje, o birželio 18 dieną. Šiemet penktokai atostogauti eis nuo gegužės 31 dienos, vyresni – birželio 5-osios, tik IV gimnazijos klasės moksleiviai atostogauti pradės gegužės 26 dieną, nes jiems – egzaminai. IV gimnazijos klasės moksleiviai dėl tos pačios priežasties ir kitąmet bei 2019-aisiais atostogauti turėtų išeiti panašiu metu.

2019 metais 5-10 klasių moksleiviams ir visiems gimnazistams, išskyrus IV baigiamąją klasę lankančius, atostogos prasidėtų tik birželio 24-ąją.

Pagal ŠMM projektą, vyresniems mokiniams taip pat trumpėtų Kalėdų ir Velykų atostogos.

Pradinukų ugdymo planas tvirtinamas atskirai – įsakymo dėl jo švietimo ir mokslo ministrė taip pat dar nepasirašė. Vasaros atostogas 2018-aisiais pradinukai turėtų pradėti birželio 1 dieną, o 2019 metais šiek tiek vėliau – birželio 3-ąją.

Pasak portalo, pradinukams beveik neliktų papildomų žiemos ir Velykų atostogų, kartu paėmus – beveik dviejų savaičių. Beveik – nes projekte vietoje visos savaitės papildomų atostogų vasarį numatyta tik viena diena – vasario 19-oji. 2019 metais – taip pat viena diena.


Šiame straipsnyje: mokiniaivasaros atostogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

būsimas aštuntokas

būsimas aštuntokas portretas
tai tegul nebūna namų darbų, socialinių valandų, būtinai 10 perskaitytų knygų, ir kad baigtųsi pamokos 15:40 ir 8 pamokų visą savaitę

High inteligence specimen

High inteligence specimen portretas
Geras... Man įdomių, kiek Lietuva pakils pagal savižudybių skaičiu? Mfs are trying to reach top 3. Pas jūs ten lenktynes su pasauliu kas daugiau paauglių nusižudyt pastums? Mums jau nebėr ko mokytis, vadovėliai baigti. Sėdim pamokose tik kad sedėti.

tavo mama

tavo mama portretas
durniai kaskokie nesamoniu prisigalvojo
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių