Quantcast

Apribojus turistinių vizų išdavimą, Kremliaus ruporai skelbė apie pažeidinėjamas teises

Lietuvai, Latvijai ir Estijai apribojus turistinių vizų išdavimą Rusijos piliečiams, Kremliaus informacinėje erdvėje imta skleisti propagandą esą Baltijos šalys pažeidžia rusakalbių teises, o Lietuvos vienintelis tikslas Europos Sąjungoje yra skleisti rusofobiją, teigia Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento analitikai.

„Pagrindinė skleidžiama žinutė buvo ta, jog Lietuva yra nereikšminga ir nedemokratinė valstybė, kurios vienintelis tikslas Europos Sąjungoje yra skleisti rusofobiją. Buvo aiškinama, kad Baltijos šalyse yra pažeidžiamos rusakalbių teisės. Kaip visuomet, propagandininkai naudojasi faktų manipuliacija, siekia sumenkinti bei pažeminti ne tik Lietuvą, bet ir kitas Baltijos šalis“, – nurodo analitikai.

Anot jų, apie turistinių vizų išdavimo ribojimą Rusijos piliečiams pasisakė ir įvairūs politikai, ir Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova. Politologai pažymi, kad tokiu būdu siekiama nukreipti dėmesį nuo Rusijos sukelto karo Ukrainoje temos.

Pagrindinė skleidžiama žinutė buvo ta, jog Lietuva yra nereikšminga ir nedemokratinė valstybė, kurios vienintelis tikslas Europos Sąjungoje yra skleisti rusofobiją.

„Skleidžiamu turiniu jie klaidina savo pačių piliečius, siekdami didesnės paramos režimui ir norėdami sužadinti neapykantą Baltijos valstybėms. Svarbu pastebėti ir tai, kad Kremlius informacinėje erdvėje deda dideles pastangas nukreipti žmonių dėmesį nuo Karo Ukrainoje temos“, – pažymi jie.

ELTA primena, kad, Kremliaus pajėgoms įsiveržus į Ukrainą, Lietuva buvo viena pirmųjų ES valstybių apribojusių naujų Šengeno ir nacionalinių vizų išdavimą Rusijos piliečiams. Šiuo metu į Lietuvos teritoriją Rusijos piliečiai gali patekti gavę humanitarinę vizą iš kitos Šengeno erdvės valstybės arba, jei kitokios rūšies vizą gavo prieš vasario 24 d. – pirmąją karo Ukrainoje dieną.

Dar visai neseniai Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui paraginus ES valstybes uždrausti Rusijos piliečiams išduoti vizas, Suomija taip pat 90 procentų apribojo turistinių vizų išdavimą Rusijos piliečiams, visiškai jų nebeišduoda Latvija ir Estija. Šiuo metu ES pirmininkaujanti Čekija pareiškė, kad draudimas galėtų papildyti sankcijas Maskvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kremliaus ruporai skelbė apie pažeidinėjamas teises

Kremliaus ruporai skelbė apie pažeidinėjamas teises   portretas
ar jau Rusija priklauso Šengeno ar ES šalims narėms? ne? na, tai ir važinėkite po plačia Rusija, ar ir ten ne visur įleidžia, Sunku suprasti teisės būtų pažeistos jei Rusija priklausytų Šengenui, tada taip o dabar nelįskit per prievartą jau įlindot, kiek duotumėt, kad viskas grįžtų į šių metų vasario 23 d. o 24 nebūtų? susimastėt ką praradot? klientą , realiai donorą , nuo kurio pajamos kas dieną buvo 1 milijardas Eurų, o dabar tas klientas sparčiai ir labai efektyviai randa pakaitalus, patenkinti? jei taip tai vergausite tiems kurie dabar neįleidžiami, o kiti su išplautomis viršutinėmis kūno dalimis teigs, kad atneša Rusijos taika, su pasauliu neišdegė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių