Quantcast

Aplinkosaugininkų pergalė: perduota tvarkyti šimtai tonų senų padangų

Bankrutuojanti įmonė „Trys A“ po aplinkosaugininkų raginimų atidavė perdirbti per 300 tonų Jonavos rajono  ir Vilkaviškio savivaldybėse kauptų padangų, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Pasak departamento, inicijavus bankroto procedūrą bendrovei „Trys A“, nustatyta, kad ji savo veiklos vietoje Ruklos miestelyje Jonavos rajono savivaldybėje sukaupė beveik 500 tonų padangų, o dar 255 tonas – Pilviškių miestelyje Vilkaviškio savivaldybės teritorijoje.

Departamento Kauno valdybos Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos ir Marijampolės valdybos Kalvarijos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai nuolat vykdė patikrinimus ir bendrovei „Trys A“  teikė privalomuosius nurodymus tinkamai tvarkyti panaudotų padangų atliekas, dėl nurodymų ginčai spręsti ir teismuose.

Departamento teigimu, šiuo metu didesnė padangų dalis jau priduota atliekų tvarkytojams, turintiems teisę šias atlieka tvarkyti.

O jie realiai nieko netvarkė, tik suvežė padangas – vos „galus“ atradome per vežėją, kuris vežė nelegaliai: rodė, kad iškrauna kitur, o atveždavo čia.

„Atliekų tvarkytojams perduota 255 tonų panaudotų padangų iš Pilviškių miestelio ir 71 tonos iš padangų pagamintų gaminių iš Ruklos miestelio“, – teigė departamento atstovai.

Departamento Marijampolės valdybos vadovas Gintautas Česaitis sakė, kad padangos į minėtas teritorijas suvežtos 2018-aisiais pavasarį, pirmųjų skundų departamentas sulaukė po metų. Šiuo metu, pasak jo, didžioji dalis padangų perduota perdirbti bendrovei „Metaloidas“, mažesnė dalis – bendrovei „Ekobazė“. Kadangi pati įmonė „Trys A“ šiuo metu yra bankrutuojanti, privalomi nurodymai teikti bankroto administratoriui.

„Kai mes nubaudėme už privalomojo nurodymo nevykdymą, jis tą administracinę nuobaudą apskundė teismui. Dar teismo nebuvo, bet jau teritorija sutvarkyta prieš tai. O jie realiai nieko netvarkė, tik suvežė padangas – vos „galus“ atradome per vežėją, kuris vežė nelegaliai: rodė, kad iškrauna kitur, o atveždavo čia“, – sakė G. Česaitis.

Departamentas taip pat nurodo, kad „Trys A“ pateikė sutartį su panaudotų padangų tvarkytoju bendrove „Metaloidas“ ir dėl likusių panaudotų padangų išvežimo ir tvarkymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių