Quantcast

Aplinkosaugininkai įspėja gyventojus elgtis atsakingai, kad poilsis gamtoje netaptų nelaime

Vėl sugrįžus karštiems orams, aplinkosaugininkai įspėja gyventojus elgtis atsakingai kūrenant laužus ir lauko sąlygomis naudojant kilnojamuosius maisto gaminimo įrenginius – kepsnines, ugniakurus ar rūkyklas.

Baigiantis vasarai, daugelis leidžia laiką gamtoje, kur neapsieinama be laužo ir kepsnių.

Aplinkosaugininkai primena lankymosi miške taisykles ir nurodo, kad gyventojai apsistoti poilsiui miškuose gali tik įrengtose poilsiavietėse, atokvėpio vietose, stovyklavietėse ar kempinguose, nes tokiose vietose paprastai būna įrengtos laužavietės.

Atsakingai reikėtų elgtis ir naudojant kilnojamuosius maisto gaminimo įrenginius – kepsnines, ugniakurus ar rūkyklas.

Kai lauko sąlygomis gaminamas maistas ir naudojama atvira ugnis, kepsninės ar ugniakurai turi būti pastatomi taip, kad nenukentėtų žolinė augalija, greta augantys medžiai ar krūmai.

Baigus įrenginį naudoti, susidariusius pelenus svarbu visiškai užgesinti, o tada rekomenduojama juos išbarstyti dirbamoje žemėje.

Kad netektų mokėti baudos ir nekiltų konfliktų su kaimynais, laužuose ar kepsninėse leidžiama deginti tik medieną ir medžio anglis.

Aplinkosaugininkai primena, kad neleistinoje vietoje ar nepaisant saugumo reikalavimų sukrautas laužas gali sukelti katastrofą: išplitusi ugnis sudegins viską aplink, todėl svarbu laikytis visų reikalavimų, kad poilsis gamtoje netaptų nelaime.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus gyventojai gali pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

"Apie pažeidimus mums gali būti pranešama bet kuriuo metu: darbo dienomis ir anksti ryte, ir vėlai vakare, savaitgaliais, per šventes. Pagal iš anksto sudarytą grafiką būdraujantys regionų aplinkosaugininkai pasiruošę reaguoti į pranešimus 24 valandas septynias dienas per savaitę", – pabrėžė Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo tarnybos viršininkas Tomas Balčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių