Quantcast

Iš Aplinkos komiteto pirmininkų atstatydintas J.Šimėnas

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto nariai penktadienį iš pirmininko pareigų atstatydino konservatorių Joną Šimėną.Kaip BNS informavo komiteto narys liberalcentristas Andrius Burba, už J.Šimėno atstatydinimą balsavo 4 Seimo nariai, prieš buvo 2, vienas susilaikė.

„Šiandien buvo iškeltas klausimas dėl J.Šimėno veiklos ir tinkamumo šioms pareigoms, jau keleri metai komitetas susilaukia ir aplinkosauginių organizacijų prašymų keisti pirmininką, ir, pagaliau, jo buvimas šiose pareigose pradėjo kenkti ir pačiai koalicijai, tie visi dalykai dėl biokuro, sūnaus verslo“, - BNS priežastis, dėl kurių atstatydintas komiteto vadovas, vardijo A.Burba.

Už J.Šimėno atstatydinimą balsavo liberalcentristai A.Burba, Vincas Babilius, Seimo narių mišrios grupės narė Aurelija Stancikienė, Krikščionių partijos frakcijos atstovas Jonas Ramonas. Prieš buvo „tvarkietis“ Almantas Petkus ir socialdemokratas Stanislovas Giedraitis, J.Šimėnas susilaikė.

Konservatorius Justinas Urbanavičius balsavime nedalyvavo, jis po to buvo išrinktas naujuoju komiteto pirmininku. Dėl jo paskyrimo į komiteto pirmininkus dar turės balsuoti Seimas.J.Šimėnas sako buvęs atstatydintas, nes to esą pareikalavo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Tai prezidentės kerštas“, - BNS sakė konservatorius, tvirtindamas, jog šalies vadovė nepateikusi argumentų vetavo daugelį komiteto aprobuotų teisės aktų. Parlamentaras vardijo Atliekų tvarkymo, Miškų, pastarosiomis dienomis vetuotą Mėgėjiškos žūklės įstatymą.

„Sąmokslo teorija. Esu neparankus prezidentei, prezidentė davė nurodymą atstatydinti, nes aš viešai kalbėjau, kad įstatymai vetuoti nepagrįstai“, - sakė komiteto vadovas.

J.Šimėnas iš koalicijos partnerių liberalcentristų buvo susilaukęs kaltinimų nuo dokumentų klastojimo iki suinteresuotų grupių protegavimo, jo veiklą prieštaringai įvertinusi anksčiau yra ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

J.Šimėnas buvo kaltintas suklastojęs komiteto priimtą sprendimą, tačiau atsakomybę dėl parlamentui pateiktos klaidingos pataisos prisiėmė Aplinkos apsaugos komiteto biuro darbuotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOO

JOO portretas
Dar vienu mažiau.

dzukas

dzukas portretas
Labai gerai ta lobista senei reikejo . Jis zmogus be jokio supratimo -lobista ,to brolis , kuris rewvoliucijos laikais buvo pabeges -is Anyksciu .

QQ

QQ portretas
Vienu žuliku mažiau,ačiū Dievui
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių