Quantcast

Aplinkos apsaugos tarnybų konsolidavimui pritarta

  • Teksto dydis:

Vyriausybės strateginis komitetas pritarė Aplinkos apsaugos agentūros, Regioninių aplinkos apsaugos departamentų (RAAD), Geologijos tarnybos ir Miškų tarnybos jungimui į dvi institucijas.

„Keturios institucijos būtų sujungtos į dvi. Viena iš jų formuotų aplinkos apsaugos politiką, o kita ją vykdytų“, - BNS po komiteto posėdžio sakė Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

Anot jo, komitetas taip pat pritarė, kad prie Maisto ir veterinarijos tarnybos būtų prijungtos kelios kitų su maistu susijusių institucijų funkcijos. Tokiu būdu verslas galėtų lengviau ir paprasčiau bendrauti su tarnyba.

„Norime, kad geriau veiktų vieno langelio principas, užtikrinant sklandesnį procesą verslui“, - aiškino A.Mačiulis.

Komitetas ketvirtadienį, be to, pritarė, kad ginklų ir sprogmenų kontrolės funkcija būtų perduota Policijos departamentui. Vėliau bus nagrinėjama galimybė sujungti Kelių transporto inspekciją ir transporto priemonių registravimo įmonę „Regitra“.

Komitetas vėliau svarstys ir galimybę 99 viešuosius duomenų centus sujungti į 4 arba 3 didelius centrus.

Vyriausybė rudenį turėtų priimti sprendimus, kokios valstybinės priežiūros institucijos bus pertvarkytos. Įstaigos, kurių sujungimui nereikia keisti teisės aktų, bus sujungtos iki kitų metų liepos, o pagrindinį konsolidavimo darbą žadama baigti iki 2016 metų pabaigos.

Konsoliduojant įstaigas, norima panaikinti 11 biudžetinių priežiūros įstaigų ir taip sumažinti administracinę naštą verslui.

Konsolidavimo procesą rengia 11 darbo grupių ir Konsolidavimo komisija. Proceso analizę už 97 tūkst litų atliko Lietuvos konsultacijų įmonė „Civitta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių