Quantcast

Aplinkos apsaugos departamento vadovas sutiko eiti žemesnes pareigas

Aplinkos apsaugos departamento vadovas Vaidas Laukys šią savaitę sutiko eiti žemesnes pareigas, bus ieškoma naujo įstaigos direktoriaus.

Apie tai BNS informavo aplinkos ministro atstovas spaudai Justas Jaskonis.

Jo teigimu, vadovo postą V. Laukys paliko ketvirtadienį ir nuo šiol dirbs Aplinkos kokybės departamento Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyriaus vedėju.

„Po Velykų bus skelbiamas naujo vadovo konkursas arba ministerija laikinai deleguos savo atstovą organizuoti departamento darbą pereinamuoju laikotarpiu“, – sakė ministro atstovas J. Jaskonis.

Jis taip pat teigė, kad šiuo metu departamentui laikinai vadovauja pavaduotojas Vaidas Gricius.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika atleido V. Laukį iš pareigų dar kovo pradžioje, jam tuo metu pasiūlytos žemesnės pareigos, tačiau sprendimo įgyvendinimas užtruko – anot ministro atstovo, departamento vadovas buvo karantine, o paskui turėjo nedarbingumą.

Aplinkos apsaugos departamentas ir jo vadovas kritikos sulaukė po gaisro padangų perdirbimo bendrovėje „Ekologistika“ Alytuje ir „Grigeo Klaipėda“ galimos taršos į Kuršių marias skandalų.

„Ekologistikos“ byloje šiuo metu įtariamai pateikti dviem Alytaus aplinkosaugininkėms.

Be kita ko, šiuo metu Panevėžio apskrities policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo pareigų neatlikimo dėl sausio pradžioje sumedžiotos stumbrės, tyrimo metu vertinami Panevėžio aplinkosaugininkų veiksmai tiriant minėtą įvykį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O ko jis toks isisiepes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių