Quantcast

Apklausa: šeši iš dešimties gyventojų mano, kad situacija šalyje blogėja

Per pastarąjį mėnesį padaugėjo gyventojų, manančių, kad reikalai Lietuvoje krypsta į gerą. Visgi net šeši iš dešimties apklaustųjų vis dar laikosi pozicijos, kad situacija šalyje prastėja.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu 2020 m. liepos 16 – 30 dienomis atlikta rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausa parodė, kad keturi iš dešimties (41 proc.) apklaustų suaugusių Lietuvos gyventojų atsakė, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę, o šeši iš dešimties (58 proc.) nurodė, kad reikalai šalyje blogėja. 1 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Per pastarąjį mėnesį 7 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, kurie mano, kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu krypsta į gerąją pusę, o lyginant su gyventojų vertinimais prieš metus (2019 metų birželį), teigiančių, kad reikalai šalyje blogėja, padaugėjo 11 procentinių punktų (tada 47 proc. nurodė, kad reikalai blogėja, ir 51 proc., kad situacija gerėja).

Kiek didesni optimistai yra vyrai (44 proc. mano, kad šalyje reikalai krypsta į gerąją pusę), jaunesni nei 50 metų žmonės (45 proc.), didmiesčių gyventojai (46 proc.), respondentai su aukštesniu nei vidurinis išsilavinimu (46 proc.) bei su didžiausiomis (daugiu kaip 1200 eurų) šeimos pajamomis per mėnesį (50 proc.), besimokantis jaunimas (54 proc.) bei vadovai (53 proc.), dirbantys valstybiniame sektoriuje (46 proc.), dešiniųjų pažiūrų gyventojai (50 proc.).

Dabartine padėtimi šalyje daugiau už kitus nepatenkintos moterys, vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 700 eurų), darbininkai ir ūkininkai bei pensininkai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai, centro ar kairiųjų pažiūrų respondentai.

Kaip parodė apklausa, dabartine padėtimi Lietuvoje (mano, kad reikalai šalyje gerėja) yra patenkinti trijų partijų rinkėjai – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkėjai (56 proc. mano, kad padėtis gerėja, ir 42 proc., kad ji blogėja), Centro partijos „Gerovės Lietuva“ (56 proc., kad padėtis gerėja, ir 44 proc., kad blogėja) ir Liberalų sąjūdžio (52 proc., kad padėtis gerėja, ir 44 proc., kad blogėja), o dabartinę situaciją labiau už kitus vertina pesimistiškai šių 4 partijų rėmėjai – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (75 proc. mano, kad ji blogėja), Darbo partijos (70 proc.), Lietuvos socialdemokratų partijos (60 proc.) bei Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (59 proc.).

Apklausa vyko 2020 m. liepos 16–30 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1020 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų), apklausa vyko 109 atrankos taškuose. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tik debiloidai renka debiloidus. dauneliai ishsirenka susmirdusius ir pesmilkuius melu ir visais kitais sh. partijas po to kaltina kad shudas smirda shudu. gal jau uzteks buti dauneliais ir neberinkti tu paciu sh. o patiems prisiimti atsakomybe....

Jinai

Jinai portretas
Absoliučiai neaišku, kas blogėja ir kas gerėja. Čia apie ką?

Pps

Pps portretas
Tas vadinamas tulpės, dar tebelaikomas psihuškėje?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių