Quantcast

Apklausa: Naujuosius dauguma lietuvių rengiasi sutikti namuose

  • Teksto dydis:

Naujuosius metus dauguma lietuvių rengiasi sutikti namuose, rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiami apklausos rezultatai.

Pasak dienraščio, lyginant su ankstesniais metais vykdytomis panašiomis apklausomis, Naujuosius metus sutinkančių lietuvių įpročiai - stabilūs. Kaip ir anksčiau, didžiausia dalis (44 proc.) suaugusiųjų ketina būti savo namuose - su šeima, vieni arba su svečiais, o maždaug šeštadalis tikėjosi pasisvečiuoti pas gimines ar draugus.

Namuose dažniau linkusios švęsti moterys, vyresni nei 50 metų gyventojai, mažiau uždirbantys, o didžiausi namisėdos - pensininkai (du iš trijų švęs namuose vieni ar su šeima).

Nedaug Lietuvos gyventojų planavo 2017-uosius pasitikti gamtoje arba užsienyje - po 1 proc. apklaustųjų. 2 proc. Naujuosius žada sutikti miestų gatvėse ar aikštėse, 3 proc. - restoranuose, kavinėse ar baruose.

Trečdalis žmonių (apklausą bendrovė „Baltijos tyrimai“ atliekama lapkričio pabaigoje-gruodžio pradžioje) tvirtino dar neapsisprendę, kur švęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Verslininkas

Verslininkas portretas
Prasminga ir prestizas Naujuosius sutikti butinai uzsienyje

dauguma

dauguma portretas
norėtų atšvęsti kaip civilizuoti žmonės, bet apvogti lt valdžios ir darbdavių negali sau to leisti, kadangi neturį tam pinigų....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių