Quantcast

Apie Vyriausybės sprendimą atidėti karantino švelninimą: komunikacinė krizė, kurią reikia išspręsti

Valstybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) savaitės pradžioje Ministrų Kabinetui pasiūlė dalyje savivaldybių atlaisvinti judėjimo ribojimus, tačiau Vyriausybė trečiadienį vykusiame posėdyje nusprendė šio klausimo svarstymą perkelti į kitą savaitę. Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia, kad tai ne pirmas kartas, kai visuomenę pasiekia skirtinga informacija iš „kelių lūpų“. Politikas susidariusią situaciją įvardina kaip Vyriausybės komunikacinę krizę, kurią, pasak jo, reikia išspręsti.

„Man atrodo, kad ir pirmoji mini krizė prieš dvi savaites buvo dėl to, kad kažkas kažką prisamprotavo ar beveik kaip pažadą ant stalo dėjo, ir aš pats tą pirmąją mini krizę įvardinau kaip komunikacinę krizę. Kalbama keliais balsais, tie keli balsai skirtingi, žmonės išsiilgę, aišku, priima pozityviuosius dalykus jau kaip beveik įvyksiantį dalyką, bet paskui tai neįvyksta“, – Eltai teigė E. Gentvilas.

Dabar kalbama keliais balsais, keliomis lūpomis, ir tie balsai kartais skiriasi tarpusavyje ir skiriasi nuo priimamų sprendimų.

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas akcentuoja, kad pagrindinė problema yra ne tai, kad karantino švelninimas šią savaitę nebuvo svarstytas, tačiau tai, kad visuomenei buvo sukelti lūkesčiai. Politikas mano, kad tai nulėmė komunikacinės problemos.

„Aš pats galvojau, kad šiandieną jau įvyks kai kurie sprendimai, pasirodo, jie šiandieną dar neįvyko. Tai kaltinti aš ko nors nenoriu, nes gal tikrai nėra pagrindo šiandieną priimti atlaisvinimus ir panašius dalykus, bet komunikaciniai dalykai nėra blizgantys, tai reikia pripažinti“, – akcentavo jis.

Eugenijus Gentvilas/M. Morkevičiaus (ELTOS) nuotr.

Todėl E. Gentvilas Vyriausybei linki išspręsti komunikacines problemas.

„Dabar kalbama keliais balsais, keliomis lūpomis, ir tie balsai kartais skiriasi tarpusavyje ir skiriasi nuo priimamų sprendimų. Tai lieka palinkėti sutvarkyti komunikacijos valdymo dalykus ir viskas bus tvarkoje. Svarbu, kad pati situacija gerėtų“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas.

ELTA primena, kad VESK Vyriausybei siūlė atlaisvinti judėjimo ribojimus tarp Alytaus, Šiaulių ir Panevėžio miestų bei jų žiedinių savivaldybių bei atnaujinti vairavimo egzaminus ir praktinį rengimąsi jiems, tačiau trečiadienį Vyriausybė nutarė nesvarstyti VESK siūlomų karantino režimo pokyčių. Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, ateinančią savaitę Ministrų Kabinetas turės priimti platesnius sprendimus dėl karantino režimo, tada, pasak jos, bus svarstomi ir VESK siūlomi karantino švelninimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Visą savaitę vieną šneka,o paskui bumt ir nieko,kaip paskui galima tikėti ką kalba vyriausybė ir atskiri ministrai,panašu į piemenų vajų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių