Quantcast

Apeliacijas dėl matematikos egzamino rezultatų pateikė 300 kandidatų

Apeliacijas dėl matematikos valstybinio brandos egzamino rezultatų pateikė 300 kandidatų, teigia Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

„Šiuo metu apeliacijas matematikos valstybinio brandos egzamino rezultatams ir darbams peržiūrėti yra pateikę 300 kandidatų, kol kas tas apeliacijų nagrinėjimas vyksta, turėsime šios savaitės pabaigoje išvadas ir rezultatus“, – Seimo Švietimo ir mokslo komitete trečiadienį sakė R. Krasauskienė.

Anot jos, pageidaujantys perlaikyti egzaminus tai galės padaryti tik kitąmet, registruotis tam bus galima nuo šių metų lapkričio.

„Tačiau iš ankstesnių metų statistikos turime tokią situaciją, kad iš trijų tūkstančių abiturientų, kurie nebuvo išlaikę valstybinio brandos egzamino, šiais metais jį ryžosi laikyti ir teikė paraiškas, registravosi laikyti tik 600“, – sakė ji.

Nacionalinės švietimo agentūros duomenimis, šiemet matematikos valstybinį brandos egzaminą išlaikė 67,61 proc. kandidatų, pernai šis rodiklis buvo 82,09 procento. Iš viso šiemet egzaminą laikė 15,2 tūkst. kandidatų.

Tai yra prasčiausi rodikliai per pastaruosius penkerius metus.

Matematikos, taip pat lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vienas pasirinktas valstybinis brandos egzaminas yra būtinas norint studijuoti aukštąjį mokslą valstybės finansuojamoje vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių