Quantcast

G. Nausėda išbraukė vaikus tvirkinusį buvusį JAV politiką iš apdovanotųjų sąrašo

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį išbraukė vaikus tvirkinusį buvusį Jungtinių Valstijų Atstovų Rūmų pirmininką Dennisą Hastertą (Denisą Hastertą) iš apdovanotųjų sąrašo, pranešė Prezidentūra.

D. Hastertas 2001 metais buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino pirmojo laipsnio ordinu. Tais pačiais metais politikui suteiktas sostinės garbės piliečio vardas.

Pastarąjį įvertinimą Vilniaus savivaldybės taryba svarstys atimti vasario pradžioje.

Prezidentas dekretą pasirašė po antradienį Valstybės apdovanojimų tarybos pateiktos išvados.

Tuo pačiu G. Nausėdos dekretu D. Hastertas įpareigotas grąžinti ordiną ir apdovanojimo dokumentus Lietuvos valstybės ordinų kancleriui.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino pirmojo laipsnio ordinas ir Vilniaus garbės piliečio vardas buvusiam politikui skirtas už nuoseklų Lietuvos narystės NATO rėmimą.

Vis dėlto 2016-aisiais D. Hastertas buvo nuteistas 15 mėnesių kalėti bankinio sukčiavimo byloje, susijusioje su atsilyginimu už tylėjimą dėl seksualinio išnaudojimo.

Buvęs JAV Atstovų Rūmų pirmininkas prisipažino, kad nuo 7-ojo dešimtmečio iki 9-ojo dešimtmečio pradžios, dar iki savo karjeros Kongrese, jis seksualiai išnaudojo berniukus, kai dirbo mokytoju ir imtynių treneriu Jorkvilio mokykloje Ilinojuje.

Politikas Atstovų Rūmų pirmininko pareigas ėjo nuo 1999-ųjų iki 2007-ųjų. Tuo metu jis laikytas santūriu, maloniu politiku, padėjusiu JAV Kongresui pereinamuoju laikotarpiu po jo pirmtako Newto Gingricho (Niuto Gingričo) pirmininkavimo.

D. Hastertas atsistatydino iš Kongreso įtartas pro pirštus žiūrėjęs į skandalą, kilusį dėl to, kad kitas buvęs Atstovų Rūmų narys, Markas Foley (Markas Folis), siuntinėjo seksualiai atviras ar dviprasmiškas žinutes į paauglių puslapius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa turi buti zinoma

tiesa turi buti zinoma portretas
sekantis bus zelenskis

Gal padės ..........

Gal padės .......... portretas
bent gėjų paradai pasibaigs po Seimo nario klounados .......

kaip cia isdryso Nauseda sitaip pasielgt....

kaip cia  isdryso Nauseda sitaip pasielgt.... portretas
matomai ta apdovanojima yteiks Raskeviciuj , kad sis suorganizavo su gaidziu komanda apkalta Grazuliuj
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių