Quantcast

Antrąją Kalėdų dieną patikros postuose apgręžta kiek daugiau nei 3,3 tūkst. automobilių

Antrąją Kalėdų dieną dėl galiojančio draudimo vykti į kitas savivaldybes patikros postuose nepraleista daugiau nei 3,3 tūkst. automobilių.

„Iš viso buvo apgręžta 3315 automobilių“, – BNS sekmadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Automobilių kontrolę postuose vykdo policijos pareigūnai, pasieniečiai, Šaulių sąjunga, Karo policija, Viešojo saugumo tarnyba, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Policijos pareigūnai už karantino reikalavimų nesilaikymą praėjusią parą surašė 100 protokolų, 11  iš jų – už judėjimo tarp savivaldybių pažeidimus.

„Iš 100 protokolų pusė yra už daugiau nei vieno šeimos ūkio kontaktus“, – sakė R. Matonis.

Nuo praėjusios savaitės vidurio, kuomet buvo įvesti judėjimo ribojimai, kontrolės postuose pareigūnai apgręžė apie 28 tūkst. transporto priemonių. Maždaug 10 tūkst. iš jų apgręžta per Kūčias ir dvi Kalėdų dienas.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Vyriausybė iki sausio 3 dienos uždraudė judėjimą tarp savivaldybių be būtino reikalo. Masiškai tikrinti vykstančius automobilius policija nutarė savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Policija ragina keliaujančius gyventojus pateikti dokumentus, įrodančius teisę judėti.

Žmonėms keliauti galima darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves. Automobiliu gali važiuoti ne daugiau dviejų asmenų arba drauge gyvenantys asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bybinas o ne karantinas

bybinas o ne karantinas portretas
gyvenu daugiabutyje dabar per šventes jau antra diena automobiliu aikštelė tuščia kai paprastomis dienomis laisvos vietos nerasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių