Quantcast

Ant rūmų nutūpė vėtrungė

Šiandien ant Valdovų rūmų bokšto iškilmingai užkelta vėtrungė. Tikimasi, kad ji taps vienu svarbiausių Vilniaus simbolių.

Valdovų rūmus planuojama atidaryti liepos 6 d., tačiau vakar vilniečiai turėjo galimybę apžiūrėti jų kiemą ir kelias sales. Rūmų kieme vykusią iškilmingą ceremoniją, vėtrungės ant rūmų bokšto užkėlimą su kitais vilniečiais stebėjo svarbiausi šalies asmenys.

"Noriu pasidžiaugti, kad darbai vyksta, bet tuo pačiu jaučiu nerimą, kaip vėtrungę įvertins Lietuvos piliečiai. Man tai kaip egzaminas, tikiuosi, visai jo nepralaimėsiu", – prisipažino vėtrungės autorius Lietuvos heraldikos komisijos narys dailininkas Arvydas Každailis.

"Tikimės, kad po šio renginio žmonės susidarys geresnį įspūdį apie Valdovų rūmus, jų paskirtį, panaudojimo galimybes. Mūsų dar laukia daug darbų. Baigdami statyti rūmus įkūnysime ir įtvirtinsime Vilnių kaip senąją Lietuvos sostinę ir niekam nekils abejonių, kad gali būti kitaip", – kalbėjo Algirdas Brazauskas.

"Dabar būtų populiaru sakyti, kad Valdovų rūmų statybas reikia užšaldyti, bet mes to nedarysime. Jei žurnalistai būtų buvę, kai buvo statoma Gedimino pilis, jie irgi būtų teigę, kad tai yra valstybės lėšų švaistymas", – ironizavo Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas. Vis dėlto sveikinimo kalboje statybininkams jis palinkėjo taupyti, taupyti ir dar kartą taupyti.

Ceremonijos svečių kalbose buvo jaučiamas nerimas. Kone visi apie rūmų atidarymo datą kalbėjo atsargiai: liepos 6-oji, jeigu viskas klostysis gerai. Lietuvos Prezidentas savo sveikinimo kalboje pabrėžė: "Rūmai ne tikriausiai, o tikrai turi būti atidaryti ir pristatyti Lietuvai ir pasauliui taip, kaip numatyta – liepos 6 d."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
"Baigdami statyti rūmus įkūnysime ir įtvirtinsime Vilnių kaip senąją Lietuvos sostinę..." (AMB) Keista keista - Senoji Lietuvos sostinė visai ne Vilnius! O ir ką gali įprasmint sarkofagas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių