Quantcast

Ambicingi planai Palangoje: sieks prisivilioti jaunimą ir šeimas iš emigracijos

  • Teksto dydis:

Su Palanga savo ateitį apsisprendę susieti jauni žmonės sulauks kurorto Savivaldybės finansinės paramos – tokį sprendimą ketvirtadienį vienbalsiai priėmė posėdžiavusi miesto Taryba.

Palangą rinktis kaip miestą, kuriame planuojama nuolat gyventi, dirbti bei auginti vaikus, jaunimas bei iš emigracijos grįžusios šeimos bus skatinami tikslinėmis išmokomis, kurios sieks iki 50 proc. asmens metinio gyventojo pajamų mokesčio dydžio, per vienerius kalendorinius metus sumokėto į Palangos miesto biudžetą. Maksimali išmoka asmeniui negalės būti didesnė nei 1 tūkst. eurų per metus.

Šia finansine parama galės pasinaudoti jaunimas, iki kol asmeniui sukaks 29 metai, trejus metus negyvenęs Palangoje (nebuvo šiame mieste deklaravę gyvenamosios vietos), taip pat – jaunimas, išvykęs iš Palangos studijuoti (įskaitant ir deklaravusius savo gyvenamąją vietą Palangoje, pavyzdžiui, pas tėvus) ir įgijęs aukštojo arba aukštesniojo mokslo (dieninių studijų) diplomus.

Šio sprendimo naudą netiesiogiai pajus ir visi palangiškiai, kadangi mieste augant jaunų, išsilavinusių bei darbingų gyventojų skaičiui, didės ir mokesčių mokėtojų ratas.

Tokio pat dydžio finansinė paskata trejus metus bus taikoma ir iš emigracijos grįžusioms šeimoms, auginančioms ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaiką ar vaikus, kurie lanko Palangos ikimokyklinio ar bendrojo lavinimo įstaigas, jei emigracijoje nors vienas iš tėvų ir nors vienas vaikas gyveno ne trumpiau nei trejus metus.

Šiuos pakeitimus inicijavęs Tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Skritulskas neabejoja, jog minėtos paramos priemonės paskatins jaunus žmones gyventi ir dirbti Palangoje, tad kurorte atsiras daugiau jaunų žmonių, kurie čia kurs šeimas ar jau atvyks su šeimomis bei vaikais. Tai, anot M. Skritulsko, ateityje turėtų lemti ir naujų darbo vietų kūrimą – mieste atsiradus daugiau vaikų, bus ir didesnis pedagogų poreikis.

„Šio sprendimo naudą netiesiogiai pajus ir visi palangiškiai, kadangi mieste augant jaunų, išsilavinusių bei darbingų gyventojų skaičiui, didės ir mokesčių mokėtojų ratas. Tad miesto biudžetas gaus daugiau pajamų, o išmokų forma į Palangą atvykusiam gyventi jaunimui bei vaikus auginančioms šeimoms bus išmokama tik iki pusės jų jau sumokėto gyventojų pajamų mokesčio“, – kalbėjo M. Skritulskas.

Taip pat tikimasi, jog į Palangą iš užsienio sugrįžę gyventojai savo santaupas taip pat investuos kurorte – būtent Palangoje pirks nekilnojamąjį turtą, o galbūt sukurs ir savo verslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simona

Simona portretas
Ar gaus darbą grižę, nejuokink p.Skritulski, čia tik rinkiminis triukas tiems kas nepažista .

Visas Palangos jaunimas

Visas Palangos jaunimas portretas
balsuos už Grigorian !

Juozas

Juozas portretas
Jo,pagal nekilnojamo turbo kanas,visi varysim i Palanga,ten kainos tik truputi didesnes uz Miami...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių