Quantcast

„Ambersail“ komanda siūlo valstybei įsitraukti rengiant himno giedojimą

Jachtos „Ambersail 2“ buriuotojai siūlo, kad valstybė apsiimtų globoti ar kitaip prisidėtų prie liepos 6-ąją vykstančios „Tautiškos giesmės“ giedojimo organizavimo.

„Turime tokį tautos įvykį, turime savo įvaizdį pasaulyje, esame vienintelė šalis, vienintelė tauta, kuri tokią tradiciją turi. Žmonių jau nebereikia raginti, jie patys pasijungia, galvojame, kad ir valstybės globa, įsijungimas į tą dalyką turėtų būti“, – sakė „Tūkstantmečio odisėjos“ ir  „Tautiškos giesmės“ aplink pasaulį iniciatyvos“ vadovas Raimundas Daubaras.

Apie galimą valstybės prisidėjimą šią savaitę jis kalbėjo su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

Idėja liepos 6-ąją, per Valstybės dieną, vienu metu – 21 val. Lietuvos laiku – įvairiose pasaulio vietose sugiedoti valstybės himną kilo prieš dešimtmetį.

„Pirmoji jachta „Ambersale“ prieš dešimt metų apiplaukė aplink pasaulį ir pakvietė visus pasaulio lietuvius švęsti Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį. Tada gimė ta kibirkštis, kaip mes tai pažymėsime – sugiedosime „Tautišką giesmę“ visi vienu kartu visame pasaulyje. Tai labai pavyko. Per dešimtmetį tą iniciatyva augo ir augo. (...) Tačiau neskatinant, neorganizuojant to dalyko, jis kažkiek niveliuosis“, – sakė R. Daubaras.

„Norime, kad iš valstybės pusės atsirastų globa ar įstatymų nustatyta forma, kad, pavyzdžiui, liepos 6-oji yra ir Himno diena. Tai reikštų, kad ją reikia pažymėti, kad reikia skirti ir kokių nors resursų, tada ir savivaldybės labiau atsižvelgs“, – svarstė jis.

Seimo pirmininko atstovė spaudai Karolina Frolovienė BNS sakė, kad per pokalbį su parlamento vadovu pasiūlytos kelios idėjos, kaip valstybė galėtų prisidėti prie „Tautiškos giesmės“ giedojimo organizavimo. Jos bus svarstomos toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip kokie nesusitupėję mažvaikiai....

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Šaunuolis,pasirodo kad šančių viedras su tokia pat rankena,kaip aš.Tautinę giesmę giedojau 1975 metais balandžio 19-ąją per sesers vestuves, pritariant muzikantams ir broliui paskelbus.O čia,apsišaukę kažkokios geldos jūreiviais, iš mokesčių mokėtojų prašo pinigų.Jau tada buvau tikras jūreivis ir puikiai žinau,kad tikri jūreiviai išmaldos,bet kokia forma,tikrai neprašo.

Komentatorius

Komentatorius portretas
Puikus pasiūlymas. Vietinė valdžia pagaliau turėtų imtis priemonių ir dėl Vėliavos per šventes piktybiškai nekeliančių.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių