Quantcast

Ambasadorius D. Junevičius: konfrontacija Egipte gali atnešti baisių rezultatų

  • Teksto dydis:

Konfrontacija Egipte gali atnešti baisių rezultatų, sako Lietuvos ambasadorius Kaire Dainius Junevičius.

Pasak diplomato, situacija Kaire penktadienį yra neprognozuojama ir keičiasi kiekvieną akimirką.

"Šiandien yra numatyti žygiai, maršai, kuo jie pasibaigs, labai sunku pasakyti. Jie apima vis didesnius plotus ir greitai turėtų kažkokia kulminacija prasidėti", - BNS telefonu sakė ambasadorius.

"Valdžia pasiruošusi, kariuomenė užėmusi svarbiausias sankryžas, šarvuočiai jau paruošti. Ir tas kelia nerimą, nes tokia konfrontacija gali atnešti baisių rezultatų", - teigė jis.

Anot D.Junevičiaus, kurortuose situacija geresnė.

"Poilsiavietėse sunku įvertinti dabartinę padėtį. Vienos valstybės mano, kad jau yra pavojinga ten vykti, ir kelios ES šalys jau sustiprino savo įspėjimus, rekomenduoja nevažiuoti į kurortus. Yra nemaža dalis valstybių, kurios mano, kad dar tos vietos yra saugios. Kiek man tenka girdėti pranešimų, ten didelių grėsmių ar apskritai grėsmės mūsų poilsiautojams dar nėra", - kalbėjo jis.

Pastarosiomis dienomis Egipte beveik 600 žmonių žuvo per saugumo pajėgų surengtą susidorojimą su protestuotojais, kurie palaiko nuverstąjį prezidentą Mohamedą Mursi (Mohamedą Mursi).

Šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis, daugelyje provincijų įvesta komendanto valanda. Užsienio reikalų ministerijos (URM) duomenimis, šiuo metu komendanto valanda nėra įvesta kurortuose Hurgadoje ir Šarm al Šeiche.

URM penktadienį pakartojo raginimą susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Egiptą.

Anot ministerijos, padėtis Egipte šalyje išlieka sudėtinga ir nenuspėjama. Penktadienį nuverstojo prezidento šalininkai vėl kviečia į protesto demonstracijas, opozicija M.Mursiui kviečia į savo demonstracijas - galimi susirėmimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

europos nacijos partija

europos nacijos partija portretas
Egipte beveik 600 žmonių žuvo per valdžios saugumo pajėgų surengtą susidorojimą su protestuotojais, jie siekia laisvės ir geresnio gyvenimo, kaip tai buvo daroma vaduojantis iš rusų sovietų okupacijos Lietuvoje 1990-1991 m kur dingo parama mūsų šalies politikai, nesuprantama
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių