Quantcast

A.Mazuronis dar kartą ragina M.Adomėną atsistatydinti

Ketvirtadienį parlamentaras Andrius Mazuronis, pakartotinai užregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūlo nutraukti pastarojo įgaliojimus.

Anot parlamentaro, už tokio pobūdžio Konstitucijos reikalavimo nesilaikymą pareikšti tik pastabą nepakanka. M. Adomėnas neabejotinai turi netekti Seimo nario mandato, juo labiau, kad jo pavardė kartu su neskaidriais veiksmais minima jau ne pirmą kartą.

„Tapęs Seimo nariu, M. Adomėnas neatsisakė viešosios įstaigos „Demokratinės politikos institutas“ prezidento pareigų, kas pagal Konstituciją yra nesuderinama su Seimo nario veikla. Tai patvirtino ir Komisija. Tačiau nesuprantu, kodėl ji, pateikusi tokią išvadą, neketina taikyti ir atitinkamos atsakomybės, o prisiėmusi teisėjos vaidmenį už visą Seimą skyrė neadekvačią nuobaudą. Mano nuomone, apsvarstyti tokį kolegos pažeidimą ir priimti sprendimą turi ne vien Komisija, o Seimas. Būtent tai aš ir siūlau padaryti“, – teigė A. Mazuronis.

Etikos ir procedūrų komisijos išvadoje pažymima, kad Seimo narys M. Adomėnas ėmėsi priemonių atsisakyti minėtos viešosios įstaigos prezidento pareigų, tačiau iki galo to nepadarė. Anot A. Mazuronio, kadangi procedūra nebuvo atlikta iki galo, nėra laikoma, kad pareigų buvo atsisakyta. O tai jau yra rimtas pažeidimas, už kurį pareikšta pastaba yra visiškai netinkama nuobauda.

„Keistai nuskambėjo ir kolegos M. Adomėno pareiškimas, jog jis pasiūlė gautus pinigus grąžinti. Akivaizdu, kad jis tokiu būdu tikisi sušvelninti susiklosčiusią situaciją ir išvengti griežto vertinimo. Tačiau jei vagis, pavogęs vištą, ją grąžina, tai dar nereiškia, kad jis turi būti atleistas nuo atsakomybės“, – teigė parlamentaras A. Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

balalaikininku pasiekimai

balalaikininku pasiekimai portretas
kodel sakykim baltarusis ar kas kitas ne is ES salies yra geresnis uz tave, nors dirba visiskai ta pati ka pats ir nei kiek ne geriau. Juk visi zinom,kad baltarusams moka praktiskai ta pati ka ir vietiniams, buvo atveju kai mokedavo ka tik pradejusiems dirbti 5 eurais i diena maziau,bet..... per menesi tai sudarytu tik 150 euru skirtuma. Darbdavys tikrai del tokios sumos ,nesisudins su imigracine tarnyba,leidimu rupinimusi jiems gyventi ir dirbti Lietuvoje ir pan. Taigi logiskai galvojant pagrindinis biznis yra kazkur kitur. Todel galima speti,kad kai pats grizes is reiso rasai prasyma nemokamoms atostogoms (nes tave lengva patikrinti), tai asmenys is treciuju saliu tikriausiai ir toliau ''sekmingai vaziuoja buhalteriniuose popieriuose ir jiems ismokami 100 proc. dienpinigiai''. Stai jei taip yra is tikruju,tai tuomet kiekvienas priimtas i darba baltarusas per menesi imonei sutaupo 200ltX 30 dienu=6000lt. Tokia suma butu sumazinamas imones apmokestinamas pelnas ir ta suma laisvu pinigu jau liktu 'juodojoje buhalterijoje'. stai del tokios sumos jau darbdavys pasistengs,kad geriau dirbtu baltarusas nei tu. Ir kuo daugiau tokiu zmoniu is treciuju saliu is tiek kartu daugink ir ta suma. Stai cia ko gero ir bus pagrindine priezastis,kodel pats esi nereikalingas,o toks geidziamas asmuo yra is treciosios salies,kur nieko neimanoma patikrinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių