Quantcast

Alytus atsisako slidinėjimo trasų, parduodamas inventorius

  • Teksto dydis:

Alytaus savivaldybė nusprendė parduoti prieš šešerius metus įrengtų slidinėjimo trasų inventorių neatsiradus verslininkų, norinčių valdyti trasas už simbolinę kainą.

Kaip BNS sakė Alytaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Janis Laurinaitis, dvi trasos - 135 ir 190 metrų ilgio - veikė nuo 2009-ųjų, jos buvo įrengtos už 0,58 mln. eurų (2 mln. litų ) Europos Sąjungos bei savivaldybės lėšų. Tačiau jos neveikia nuo 2013-ųjų ir jų nuspręsta nebeeksploatuoti dėl to, jog tai buvo ekonomiškai nenaudinga, ir perduoti verslui.

„Per metus trasos surinkdavo apie 10 tūkst. litų pajamų, nors išlaikyti reikėdavo apie 250-260 tūkst. litų, reikėjo saugoti inventorių ir vasaros metu, šienauti žolę. Tuos penkerius metus, kol buvo įsipareigojimai įgyvendinti europinį projektą, tos sumos būdavo numatytos biudžete ir skirtos išlaikyti. Tačiau 2013 metais priimtas sprendimas trasas išnuomoti“, - BNS sakė J.Laurinaitis.

Vienas pakėlimas keltuvais slidininkams, pasak jo, kainuodavo tik 30 centų, studentams ir moksleiviams - 15 centų, tačiau taryba nedidino mokesčio, nes trasos esą būtų visai praradusios bent menkiausią susidomėjimą.

Sprendimas parduoti apie 150 tūkst. eurų (beveik 520 tūkst. litų) vertą inventorių - keltuvus, sniego patrankas - priimtas dukart nepavykus išnuomoti trasų verslui: pirmąkart siūlyta trasas su visa infrastruktūra išsinuomoti už 17 litų, antrąjį - už 1 litą, tačiau norinčiųjų nesulaukta.

„Todėl buvo priimtas sprendimas gruodžio mėnesį taryboje pavesti Alytaus administracijos direktoriui parduoti pripažintą nereikalingu naudoti savivaldybei nuosavybės teise priklausantį turtą. Parduodame visą nekilnojamąjį turtą. Tai keltuvai, patrankos, atitvarai, apskaitos sistemos - viskas, kas „nusikeltų nuo žemės“. Parduodame arba viską, arba nieko“, - sakė jis.

Anot J.Laurinaičio, verslas investuoti nepanoro greičiausiai nematydamas perspektyvų, jog investicijos į trasų priežiūrą atsipirks.

Jis pripažino, kad slidinėjimo trasos populiarumo galėjo nesulaukti ir dėl jų prasto pritaikymo pradedantiesiems: Alytaus miškų urėdija neleido kirsti medžių, todėl, pasak jo, savivaldybė trasų pritaikyti negalėjo: jos yra neilgos, tačiau pakankamai stačios, todėl pradedantiesiems per sudėtingos, o profesionalams -per trumpos.

„Galbūt kažkur klaida buvo padaryta ir tik trasas atidarius - galbūt tada reikėjo operatoriaus ieškoti, o ne tada, kai jau matome, kad nepajėgiame“, - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių