Quantcast

Alytuje pristatyta partizanams skirto paminklo idėja

  • Teksto dydis:

Alytaus miesto savivaldybėje šią savaitę pristatyta Dainavos apygardos partizanams skirto paminklo idėja.

Pasak paminklo idėjos autoriaus Gintauto Jonkaus, paminklas – tarsi iš žemės besiskleidžiantis atminimo pumpuras, jo kompoziciją užbaigia stilizuotas Jogailaičių kryžius.

Apatinėje postamento dalyje planuojamas užrašas „Dainavos apygardos partizanams“, o kitoje pusėje – keturi žodžiai: „Tikėjimas, Laisvė, Nepriklausomybė, Santarvė“, taip pat paminklą ketinama papuošti Vyčiu.

„Pagrindinė Dainavos apygardos partizanams skirto paminklo idėja – paprasta, solidu ir rimta“, – išplatintame savivaldybės pranešime cituojamas skulptorius G. Jonkus.

Senamiesčio skvere planuojamo pastatyti paminklo idėją jis pristatė kartu su kraštovaizdžio architektu Jonu Abromu ir architektu Petru Grecevičiumi.

„Įvertinti paminklo projektą ir surasti atsakymus į rūpimus klausimus atvyko Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai, partizanai, Lietuvos politinių tremtinių ir kalinių Alytaus skyriaus atstovai, alytiškiai“, – rašoma pranešime.

Paminklo aukštis sieks 4,5 metro, jį ketinama apšviesti 12 LED šviestuvų, o šalia jo planuojama pastatyti informacinį stendą.

Miesto vicemeras Š. Klėgeris teigė, kad netrukus paminklo idėja bus pateikta svarstyti miesto tarybai. Jai pritarus, kitų metų vasarį bus pradėtos viešųjų pirkimų procedūros.

Paminklo statybas turėtų finansuoti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, o savivaldybė paruoš vietą ir už 15 tūkst. eurų sutvarkys aplinką.

Tikimasi, kad paminklą pavyks atidengti kitąmet, per kariuomenės dieną lapkričio 23-iąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Išrinktai' tautai LABAI nepatinka kai gojai paminklus stato saviems, o ne jiems!

milda

milda portretas
puiki ideja pagarba kovotojams uz laisve

>

> portretas
Kremlinų troliai vaziuokite i kacapija savo pasaulio perejūnams paminklus vertinti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių