Quantcast

Alytaus meras: sunkioji technika grįžo į gaisravietę

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis sako, kad sunkioji technika antradienį grįžo į gaisravietę.

„Naujausia informacija, kad sunkioji technika grįžo į gaisro objektą, perkasinėja padangas, kurios pradėjo smilkti. Tikėtina, kad šiandien mes jas bandysime perkasti ir vėl gaisrą lokalizuoti, nes kai kurias susmulkintas padangas reikėjo perkasti 5 kartus“, – antradienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda žurnalistams sakė N. Cesiulis.

„Man bus kur kas ramiau, kai atliekos bus išvežtos, bus sumokėtos kompensacijos tiek verslui, tiek aplinkiniams gyventojams ir pamiršime gaisrą. Kol kas man dar neramu“, – pridūrė N. Cesiulis.

Jo teigimu, gaisro metu susidariusių atliekų išvežimas, pirminiu vertinimu, gali užtrukti iki Velykų.

„Kai bus išvežta, išsiurbta, matysime, nes kiekiai yra milžiniški. Tai ne vienos dienos darbas. Pirminis manymas, kad sulauksime Velykų“, – sakė N. Cesiulis.

N. Cesiulio teigimu, savivaldybė, suvaldydama gaisrą, darė „daugiau, nei galėjo padaryti.“

Man bus kur kas ramiau, kai atliekos bus išvežtos, bus sumokėtos kompensacijos tiek verslui, tiek aplinkiniams gyventojams ir pamiršime gaisrą.

„Aš, kaip meras, dariau viską, ką galėjau, nes mano, kaip mero, ir specialisto skambutis yra visai kitoks. Ir jei aš paskambinu įmonės direktoriui ir prašau ekskvakatoriaus, krautuvo, visi procesai vyksta greičiau“, – sakė N. Cesiulis.

Jis taip pat teigė pirmadienį kalbėjęs su savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos pirmininku Rolandu Juoniu, kad būtų atlikti keitimai dėl likvidavimo operacijų vadovo. Penktadienį juo buvo paskirtas Jaunius Janonis.

ELTA primena, kad spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didelis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės. Jis užgesintas penktadienį.

Penktadienį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba paskelbė, kad tyrimai parodė, jog gaisro paveiktoje Alytaus rajono teritorijoje esančių ūkių pienas yra užterštas kenksmingomis medžiagomis.

Pirmadienį Vyriausybės nacionalinio saugumo komisijos posėdyje Aplinkos ministerijai pavesta įvertinti, ar tinkamai reglamentuota taršias atliekas tvarkančių įmonių veikla, Sveikatos apsaugos ministerija atliks gyventojų sveikatos monitoringą. Žemės ūkio ministerija atlieka pieno ir daržovių užterštumo tyrimus, skelbiama, kad netrukus bus pradėtas tirti ir gruntas.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sakė, kad gyvulius, kurių pienas Alytaus rajone užterštas, gali tekti skersti.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, kad Vyriausybė atlygins visą pagrįstai gaisro padariniams priskirtą žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai

o tai portretas
kaip cia yra??? privacios firmos darbus daro valstybine istaiga uz mokesciu moketoju pinigus??? kur tas sukcius cicenas, o j.janonis ??? kitaip nepavadinsi, sukciai !!!!!!! su turto konfiskacija, po perkunais !!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių