Quantcast

Alytaus kolegijos direktorei – prastos žinios iš teismo

Alytaus kolegijos direktorė Danutė Remeikienė negalėjo būti skirta trečiai kadencijai net ir pasikeitus įstatymams, patvirtino Kauno apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs kolegijos bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) ginčą.

Į teismą ministerija kreipėsi, kai D. Remeikienė pernai trečią kartą paskirta eiti direktorės pareigas.

„Vykdydama valstybinę aukštųjų mokyklų veiklos priežiūrą, dėl Alytaus kolegijos direktorės išrinkimo teisėtumo Švietimo ir mokslo ministerija kreipėsi į kolegijos tarybą. Šiai neatšaukus sprendimo dėl direktoriaus skyrimo į pareigas ministerija pateikė ieškinį Alytaus apylinkės teismui“, – rašoma BNS atsiųstame ŠMSM komentare.

„Tikimės, kad Alytaus kolegija imsis veiksmų dėl neteisėto sprendimo panaikinimo“, – po apeliacinės instancijos teismo sprendimo teigė ministerijos atstovai.

D. Remeikienė į pareigas pirmą kartą išrinkta 2008 metais, o 2013 metais perrinkta antrai kadencijai. Ministerija laikosi pozicijos, kad sprendimas ją išrinkti direktore 2018 metais buvo neteisėtas, nes pagal įstatymus, tas pats asmuo tos pačios aukštosios mokyklos direktoriumi gali būti renkamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės ir ne anksčiau kaip po penkerių metų nuo paskutinės kadencijos pabaigos, jeigu paskutinė kadencija buvo iš eilės antra.

Teismui pateiktame kolegijos atstovų paaiškinime teigiama, kad taryba sprendė, jog 2018 metais D. Remeikienė paskirta antrai kadencijai, nes 2009 metais priimtas naujas Mokslo ir studijų įstatymas, kuriuo iki tol galioję teisės aktai pripažinti netekusiais galios. Pati kolegija 2011 metais pertvarkyta į viešąją įstaigą, pakeistas jos statutas.

Tikimės, kad Alytaus kolegija imsis veiksmų dėl neteisėto sprendimo panaikinimo.

„Kolegiją iki pertvarkymų ir po pertvarkymų negalima laikyti ta pačia aukštąja mokykla, atsižvelgiant į pertvarkymų esmingumą bei jų mastą. Po įvykusių esminių pertvarkymų (reformos) D. R. į kolegijos direktorės pareigas buvo išrinkta tik du kartus“, – teismo nutartyje cituojami kolegijos argumentai.

Tokios pozicijos teisme laikėsi ir pati D. Remeikienė.

Pirmosios instancijos teismas 2018 metais ministerijos ieškinį tenkino: pripažino neteisėtais ir negaliojančiais bei panaikino sprendimus dėl D. Remeikienės išrinkimo bei su ja pasirašytą darbo sutartį bei įpareigojo Alytaus kolegiją nutraukti jos ir direktorės sudarytą darbo sutartį.

Kolegija kreipėsi į Kauno apygardos teismą su apeliaciniu skundu dėl šio sprendimo. Jis gegužės 17 dieną nusprendė didžiąją dalį sprendimo palikti nepakeistą, tačiau panaikino tą jo dalį, kuria negaliojančia pripažinta su direktore sudaryta terminuota darbo sutartis ir Alytaus kolegija įpareigota ją nutraukti.

Pasak Kauno apygardos teismo, Darbo kodekse nenustatyta galimybė pripažinti darbo sutartį negaliojančia. Todėl ji turėtų būti nutraukiama.

Ši Kauno apygardos teismo nutartis įsiteisėja nuo jos priėmimo dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man visada

Man visada portretas
labai 'gražu' kai ..išlenda" va tokie faktai apie nežinia kokiu būdu būdu pasiekusias svarbių postų dumblinas, atvirom p i n do m ponias.Lenkiškai - Pani Kur vas(pardon) - Kaip kitaip galvoti?.Tokia kap čia aprašytoji.. Dažnai, tokios, kur nieko niekad nenuveikę, bet..kažkaip perbridusios rinkimo į valdžią pelkes.Ir dasiekia mūsų gerklės.Visuomenės gerklės. Runkelines Lietuvos moterų atstoves..------Šiaip tai man nykiai liūdna
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių