Quantcast

Alytaus centre svarstoma įrengti mokamo stovėjimo vietas

  • Teksto dydis:

Alytaus centre svarstoma įrengti mokamo stovėjimo vietas – parengtas projektas, kurį spalio pabaigoje ketinama teikti svarstyti tarybai, pranešė Alytaus miesto savivaldybė.

„Projekte numatyta 15 vietų gatvėse ir parkavimo aikštelėse aplink Alytaus miesto centrą, kuriose automobilių parkavimas būtų mokamas. Valanda stovėjimo kainuotų 30 centų“, – rašoma pranešime.

Jame teigiama, kad stovėjimas būtų mokamas darbo dienomis nuo 8 iki 17 valandos.

Mėnesio parkavimo kaina visose mokamo parkavimo vietose būtų 50 eurų, o parkavimo kaina visiems metams – 300 eurų.

Mokamas stovėjimas negaliotų tik specialiais ženklais pažymėtoms neįgaliųjų ir juos aptarnaujančio transporto, ugniagesių, policijos, medicinos ir kitų specialiųjų (avarinių) tarnybų transporto priemonėms.

Vietinė rinkliava, anot savivaldybės, nebūtų taikoma ir savivaldybių, jų įstaigų bei organizacijų tarnybinėms transporto priemonėms, pažymėtoms skiriamaisiais ženklais, taip pat automobiliams su diplomatiniais numeriais.

Nemokamai automobilius galėtų statyti ir gatvių, kuriose įrengiamas mokamas parkavimas, gyventojai, prie kurių namų nėra suformuotas sklypas.

Skaičiuojama, kad jos į mokamo parkavimo sistemos įdiegimą atsipirktų per trejus metus, o vėliau kasmet gaunamas pelnas sudarytų apie 70 tūkst. eurų.

„Vienam butui – viena parkavimo vieta“, – teigia savivaldybė.

Automobilių apmokestinimui įvairiose vietose reikėtų įrengti 17 parkomatų, tai kainuotų apie 160 tūkst. eurų. Bendros investicijos sudarytų daugiau kaip 300 tūkst. eurų.

„Skaičiuojama, kad jos į mokamo parkavimo sistemos įdiegimą atsipirktų per trejus metus, o vėliau kasmet gaunamas pelnas sudarytų apie 70 tūkst. eurų“, – rašoma pranešime.

Projekte svarstoma apmokestinti stovėjimą S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje nuo Vilniaus gatvės iki Laisvės Anglo aikštės, Rotušės aikštėje 10a esančioje aikštelėje, A. Matučio gatvėje esančias aikšteles.

Apmokestinti stovėjimą ketinama Seirijų gatvėje, kai kuriose Vilniaus gatvių, Ligoninės gatvių vietose, taip pat Ugniagesių, Savanorių gatvėse, Alyvų take nuo S. Dariaus ir S. Girėno g. iki Bažnyčios gatvės.

Mokamas stovėjimas būtų ir Bažnyčios gatvės aikštelėje, Jotvingių gatvėje nuo Pulko iki Simno gatvių, kai kuriose Pulko gatvės vietose, taip pat Vakaro gatvėje esančioje aikštelėje šalia ligoninės.

Šiuo metu automobilius statyti miesto gatvėse galima nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juzka

Juzka portretas
Gal savivaldybėje subinę turinį ?

anonimas

anonimas portretas
už valanda iš dunduku minimum 3uer reikia lupti , ir visame alytuje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių