Quantcast

Alimentų nemokantys tėvai anksčiau susidurs su antstoliais

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija tobulins Vaikų išlaikymo fondo veiklos tvarką - naujos nuostatos leis iš tėvų, bandančių išsisukti nuo alimentų mokėjimo, skolas valstybei antstoliai pradėtų išieškoti gerokai anksčiau, nes siūloma skolų išieškojimą perduoti antstoliams jau pirminiu išmokų mokėjimo etapu - iškart, kai fondo administratorius priima sprendimą dėl išmokų skyrimo, penktadienį rašo "Lietuvos žinios".

Siūloma taip pat aiškiai apibrėžti teisės gauti išmokas sąlygas ir jų mokėjimo tvarką, konkretizuoti išmokų mokėjimo nutraukimo pagrindus, atsisakyti išmokų mokėjimo sustabdymo instituto, nustatyti 5 eurų minimalią išmokos ribą. Taip pat siekiama patikslinti vaiko sąvoką, išbraukti išjos vyresnius kaip 18 metų nedarbingus asmenis, kuriems iki sukankant pilnametystei buvo nustatytas neįgalumas.

Dienraščiui viceministras Algirdas Šešelgis pažymėjo, kad dabar nėra nustatyta minimali išmokų riba, todėl jų administravimo išlaidos viršija paskirtų išmokų dydį. Be to, šiuo metu išmokų išieškojimo iš skolininkų procesai neefektyvūs, nes skola pradedama išieškoti ne iš karto, priėmus sprendimą mokėti išmokas, bet gerokai vėliau - pavyzdžiui, po 24 mėnesių nuo išmokų mokėjimo pradžios.

Vaikų išlaikymo fondo administracija 2008-2014 metais iš viso gavo per 48 tūkst. prašymų dėl išmokų. Pernai kas mėnesį buvo gaunama vidutiniškai po 306 naujus prašymus, išmokos mokėtos 23 704 vaikams. 2014-aisiais išmokėta per 14,5 mln. eurų, o susigrąžinta vos daugiau kaip 0,35 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vieniša 4 vaikų mama

vieniša 4 vaikų mama portretas
Kuo tas ankstesnis "kreipimasis" į anstolius gali padėti, jei, bent jau iki 2018 metų pradžios be pažymos oiš anstolio vaikų išlaikymo fondas net nepriimdavo prašymo? T.y., vaikų išlaikymo fondas ir moka tik tais atvejais, kai anstolis nebesugeba išieškoti alimentų - ar kažkas pasikeitė?

Mama

Mama portretas
Tai tu ereli galvoji kad išvykes tai vaiku išlaikyti nereikia,tik padaryt sugebat,išsilaikyt patys vaikai gali,..

tu

tu portretas
de bilas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių