Quantcast

Akredituotas naujasis Slovakijos gynybos atašė Lietuvai

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerijoje akredituotas naujasis Slovakijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Vladimiras Šedivy. Su naujosiomis pareigomis karininką pasveikino krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas.

Slovakijos gynybos atašė pulkininkas V. Šedivy pasveikino Lietuvos kariuomenę su atkūrimo 100-mečiu ir pabrėžė, kad jam didelė garbė prisidėti prie dvišalio bendradarbiavimo stiprinimo.

Krašto apsaugos ministerijoje ketvirtadienį surengtoje oficialioje ceremonijoje dalyvavo ir Vilniaus gynybos atašė asociacijos dekanas Švedijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas leitenantas Orjanas Stromas. Karininką pasveikino Lietuvos krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės atstovai.

Slovakijos gynybos atašė Lietuvai reziduos Lenkijos sostinėje Varšuvoje.

Slovakija yra skyrusi karininką į Vilniuje veikiantį NATO pajėgų integravimo vienetą. Lietuvos ir Slovakijos kariai dalyvauja bendrose karinėse pratybose. Taip pat Slovakija kartu su kitomis Vyšegrado grupės šalimis prisideda prie Baltijos šalių regiono saugumo užtikrinimo, siųsdamos į regioną tiek rotacines pajėgas, tiek karius bei techniką į NATO priešakinių pajėgų batalioną. Slovakija taip pat suteikia galimybę naudotis L-39 skrydžių stimuliatoriumi pilotų mokymams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių