Quantcast

Akredituotas naujas Kinijos ambasadorius

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį priėmė naujo Kinijos ambasadoriaus Wei Ruixingo (Vei Ruisingo) skiriamuosius raštus.

Šalies vadovė su ambasadoriumi aptarė augančią strateginę dvišalių santykių svarbą, bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose, švietimo, studentų mainų ir kultūros srityse, pranešė Prezidentūra.

Per susitikimą kalbėta ir apie Lietuvos ir Kinijos ekonominį bendradarbiavimą. Lietuva tikisi Kiniją sudominti logistikos paslaugomis, lazeriais, mediena ir medienos dirbiniais, chemijos pramone, žemės ūkio produktais. D.Grybauskaitė akcentavo tarp Rytų ir Vakarų kursuojančio konteinerinio traukinio „Saulė“ teikiamas galimybes ir paragino Kiniją aktyviai jomis naudotis.

Taip pat ambasadoriui užsiminta apie galimybes Lietuvoje studijuoti inžineriją, architektūrą, mediciną ir kitas disciplinas.

Kinijos ir Lietuvos diplomatiniai santykiai užmegzti 1991 metų rugsėjo 14 dieną.

1957 metais gimęs ambasadorius Wei Ruixingas Pekino užsienio studijų universitete įgijo anglų kalbos bakalauro laipsnį, vėliau baigė tarptautinę teisę Amsterdamo universitete. Ambasadorius yra dirbęs generaliniu konsulu Čikagoje, Šanchajaus savivaldybės Užsienio reikalų biuro direktoriaus pavaduotoju, ambasadoriumi Papua Naujojoje Gvinėjoje, Namibijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Laisvę Tibetui!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių