Quantcast

Advokatų garbės teismas atidėjo ministrės I. Vėgėlei iškeltos bylos nagrinėjimą

Advokatų garbės teismas antradienį atidėjo teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos iškeltą drausmės bylą advokatui Ignui Vėgėlei dėl jo viešų pasisakymų.

„Advokatas pateikė prašymą atidėti jo bylos nagrinėjimą ir pateikė tą pagrindžiančius dokumentus. Todėl Garbės teismas patenkino prašymą, pripažindamas nedalyvavimo priežastis svarbiomis“, – BNS sakė Advokatų garbės teismo pirmininke Dalia Foigt-Norvaišienė.

Pasak jos, byla bus nagrinėjama vasario 28 dieną.

Tuo metu pats I. Vėgėlė BNS teigė dalyvauti bylos nagrinėjime negalintis dėl kelionės.

„Kreipiausi į Advokatų garbės teismą ir paprašiau skundo nagrinėjimą atidėti, nes esu išvykęs“, – sakė advokatas.

Drausmės byla advokatui rugsėjį iškelta dėl to, kad jis viešojoje erdvėje pasisakydamas apie asmenų, kurie organizavo paramą COVID-19 pandemijos metu ir karo Ukrainoje metu, veiklą galėjo suklaidinti visuomenę, sudarydamas prielaidas nepagrįstai abejoti nurodytų asmenų veiklos sąžiningumu ir skaidrumu.

Gavai labdaros ir – į užsienį pokerio žaisti. Žiūrėk ir išloši labdaringus pinigus...

Viešame komentare liepos viduryje I. Vėgėlė kėlė abejones dėl paramos medikams per koronaviruso pandemiją ir Rusijos užpultiems ukrainiečiams rinkimo skaidrumo.

„Atskleidžiu paslaptį – nė vienas subjektas, teikęs paramą ar labdarą per pandemiją, šios pareigos laiku (iki gegužės 1 dienos) neatliko. Gal nebuvo jokios paramos? Tas pats ir su pagalba Ukrainai? Atviras ir viešas klausimas: ar VMI nubaudė kokią įstaigą ar įmonę, gal girdėjome apie patikrinimus? Ne, baikit, kam? Gavai labdaros ir – į užsienį pokerio žaisti. Žiūrėk ir išloši labdaringus pinigus...“ – naujienų portale „Delfi“ paskelbtame komentare teigė I. Vėgėlė.

Dėl šio komentaro skundą teisingumo ministrei parašė „Laisvės TV“ įkūrėjas, visuomenininkas Andrius Tapinas.

Nors I. Vėgėlės komentare jis nėra minimas, būtent A. Tapinas organizavo lėšų rinkimo akciją pirkti kovinį droną „Bayraktar“ Ukrainos kariuomenei ir vėliau vyko į JAV žaisti pokerio.

Visuomenininkas feisbuke anksčiau teigė, kad I. Vėgėlė manipuliuodamas informacija „siekia sudaryti klaidinamą įspūdį, kad paramos teikėjai, įskaitant ir VšĮ „Laisvės TV“ bei mane patį, neva veikia neskaidriai, tariamai pažeidinėja įstatymą tariamai nevykdydami pareigos teikti ataskaitas Valstybinei mokesčių inspekcijai“.

I. Vėgėlė tuomet BNS sakė šiuo komentaru atskleidęs Labdaros ir paramos įstatymo spragas.

„Iš esmės ji keliama dėl straipsnio, kuriame ironiškai nagrinėjau Lietuvos, kaip gerovės valstybės, padėtį ir valdymo sprendimus. Jeigu konkrečiai, tai keliama drausmės byla už tai, kad atskleidžiau Labdaros ir paramos įstatymo neskaidrumą, kurį vėliau patvirtino STT savo antikorupciniame vertinime“, – tvirtino advokatas.

Anot jo, pirmą kartą Lietuvos istorijoje advokatui keliama drausmės byla už valdžios kritiką.

Pagal įstatymą, drausmės bylą advokatui gali iškelti arba Advokatūra, kaip savivaldos institucija, arba teisingumo ministras, sulaukęs skundo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šėtonytė

Šėtonytė portretas
Susirinko ministrus be moralės

Psichol.

Psichol. portretas
Kada pagaliau idiotų vyriausybe, su jos vadas Šimonytė atsistatydins???Kiek gali kenkti Lietuvai ir jos įvaizdžiui ???

Petras

Petras portretas
Nuo kada tapinas valdžia, atsibuskite
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių