Quantcast

A.Brazauskas sakosi esąs daugiau optimistas nei pesimistas

Premjero tikėjimas valdančiosios koalicijos ateitimi nesvyruoja

Premjero tikėjimas valdančiosios koalicijos ateitimi nesvyruoja

BNS. Premjero Algirdo Brazausko tikėjimas valdančiosios koalicijos ateitimi nesusvyravo, nepaisant jo vadovaujamų socialdemokratų atstovų nuolatinių apsižodžiavimų su "darbiečiais", kurių lyderis Viktoras Uspaskichas dėl savo interesų konfliktų neteko posto ministrų kabinete ir vietos Seime.

"Koalicija gali dirbti, nematau priežasčių, kodėl koalicija turėtų iširti", - Lietuvos radijui vakar sakė A.Brazauskas.

Jis ragino "žiūrėti aukščiau", nei koalicijos narių priekaištai vieni kitiems parlamentarų viliojimu į savo frakcijas Seime iš kitų bei kitokiu kenkimu.

Anot premjero, "reikia matyti bendrus valstybės interesus ir ką koalicija gali padaryti, kad valstybė normaliai gyventų ir žmonės matytų mūsų valstybės gyvenimo progresą".

Pasak A.Brazausko, priešpaskutinę šio mėnesio savaitę posėdžiaus Socialdemokratų partijos prezidiumas, kuris, be kita ko, "pasitikrins" nuostatas koalicijos atžvilgiu. Tačiau partijos lyderis neabejoja, kad "nebus naujų kategoriškų sprendimų".

"Laikas parodys, kuo viskas baigsis, bet aš esu daugiau optimistas nei pesimistas", - reziumavo A.Brazauskas.

Kiek anksčiau už koalicijos išsaugojimą pasisakė ir Darbo partija, nors kai kurie jos vadovybės atstovai gąsdino pasitraukimu, jei valstybinių postų neteks jų lyderis.

Valdančioji keturių partijų - socialdemokratų, "darbiečių", socialliberalų ir "valstiečių" - koalicija buvo suformuota po pernai rudenį vykusių Seimo rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių