Quantcast

A.Baukutė rengs konferenciją dėl kūdikių žindymo

„Tema pasirinkta remiantis tuo, kad mano pasirodymas Seime su kūdikiu sukėlė didelį sąmyšį“, - aiškina Seimo narė.

Antradienį Seimo valdyba pritarė siūlymui konferenciją „Kūdikių žindymo politika Lietuvoje“ surengti gegužės 15 dieną minimos Tarptautinės šeimos dienos proga. Idėjai pritarė ir Švietimo, mokslo bei kultūros komitetas.

„Tokia tema pasirinkta remiantis tuo, kad mano pasirodymas Seime su kūdikiu sukėlė didelį sąmyšį. Atsiliepė daug mamų, buvo teigiamų ir neigiamų pasisakymų. Beanalizuodama situaciją pastebėjau, kad berniukai ir mergaitės mokyklose yra labai mažai šviečiami. Moters krūtis yra pristatoma kaip sekso simbolis“, - lrt.lt sakė Seimo narė.

Tautos prisikėlimo partijos frakcijos Seime narė teigė, kad dar viena priežastis akcentuoti problemą - kūdikių mirtys Kinijoje, kur pernai dėl užkrėsto pieno mišinių susirgo tūkstančiai ir mirė keli kūdikiai.

„Noriu akcentuoti, kad joks maistelis negali būti naudingesnis negu motinos pienas“, - sakė A. Baukutė.

Pasak Seimo narės, reikia šviesti visuomenę ir leisti motinai pasirinkti.

„Visuomenės ir ypač jaunų žmonių švietimas yra labai svarbus įrankis siekiant sustiprinti žindymo kultūrą Lietuvoje“, - sakė Asta Baukutė.

A. Baukutės organizuojamoje konferencijoje skaityti pranešimus planuojama kviesti švietimo ir mokslo ministrą, sveikatos apsaugos ministrą, UNICEF Lietuvos nacionalinio komiteto Kūdikių žindymo skatinimo programos vadovę D. Šniukaitę, Kauno medicinos universiteto klinikų Palankios naujagimiams ligoninės programos koordinatorę E. Markūnienę, Respublikinio mitybos centro sektoriaus vadovę R. Bartkevičiūtę.

Taip pat laukiama svečių iš Pasaulinės sveikatos organizacijos bei užsienio šalių, kuriose žindymo politika sėkmingai įgyvendinama.


Šiame straipsnyje: baukutėžindymaskonferencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
Labai gera idėja, nes kudikiu maitinimas vienas gražiausių dalykų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių