Quantcast

A. Zuoko bendražygis V. Klimantavičius paskirtas susisiekimo viceministru

Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys, buvęs savivaldybės administracijos vadovas Valdas Klimantavičius nuo pirmadienio paskirtas trečiuoju susisiekimo viceministru.

Tai BNS antradienį patvirtino pats V. Klimantavičius. Jis bus atsakingas už „Lietuvos geležinkelių“ veiklą, taip pat biudžeto sudarymo bei kitus klausimus.

„Preliminariai taip (...) strateginį planavimą, biudžeto sudarymą, finansinius reikalus“, – paklaustas, ar jam paskirta kuruoti „Lietuvos geležinkelius“, sakė V. Klimantavičius.

Jis pagrindiniu savo tikslu įvardija „Rail Baltica“ projekto sėkmingą įgyvendinimą.

Susisiekimo ministerija pranešime pabrėžia, kad naujasis viceministras turi sukaupęs ilgametę patirtį dirbdamas bankų sektoriuje, vadovaudamas Vilniaus savivaldybės administracijai, įvairių įmonių valdyboms. Ministerija taip pat nurodo, kad kitos V. Klimantavičiaus atsakomybės sritys – strateginis planavimas, biudžeto ir ekonominė analizė.

Pasiūlymo tapti viceministru V. Klimanatavičius sakė sulaukęs iš paties ministro Jaroslavo Narkevičiaus.

„Aš esu politinio asmeninio pasitikėjimo tarnautojas, tiesiog ministras pakvietė“, – sakė V. Klimantavičius.

V. Klimantavičius priklauso A. Zuoko vadovaujamai neparlamentinei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) valdybai, bet sako aktyviai partijos veikloje nedalyvaujantis.

Registrų centro duomenimis, jis taip pat yra bendrovių „Molėtų vanduo“, „Kėdainių vandenys“, „Raseinių vandenys“ valdybų narys – pastarosios bendrovės valdyme jis sako nebedalyvaujantis bei pridūrė esantis ir įmonės „Trakų paslaugos“ valdyboje.

Visų šių pareigų tapęs viceministru jis svarsto atsisakyti – ar jos suderinamos su nauju postu, viceministras dar konsultuojasi su teisininkais.

Aš esu politinio asmeninio pasitikėjimo tarnautojas, tiesiog ministras pakvietė.

Viceministras priminė, jog jo atstovaujami LLS (liberalai) dirbo su ministro atstovaujamos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) frakcija Vilniaus savivaldybėje.

„Tiesa, asmeniškai aš jo nepažinojau, bet puikiausiai sutarėme, radome bendrus sprendimus ir turiu pakankamai gerą patirtį administravimo, didelių įmonių valdymo srityje. 15 metų dirbau įvairiuose bankuose, finansinės analizės, rizikų vertinimo, verslo planų vertinimo srityje“, – teigė V. Klimantavičius.

Jis sako dirbęs bankuose „Snoras“, „Hermis“ ir „SEB“.

2003-2007 metais bei 2011-2015 metais V. Klimantavičius buvo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius, tuo metu vadovavo savivaldybės įmonių „Vilniaus vandenys“, „Vilniaus vystymo kompanija“, „Susisiekimo paslaugos“, Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro valdyboms.

Užimant savivaldybės administracijos vadovo postą, jam dėl nesuderinamų pareigų teko atsisakyti tarybos, į kurią pateko pagal Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicijos sąrašą, nario mandato.

A. Zuokas BNS teigė apie naujas kolegos pareigas nežinojęs, tačiau neabejoja V. Klimantavičiaus kompetencija susisiekimo klausimais.

„Pagrindiniai Vilniaus miesto, o tai yra nacionalinio lygio infrastruktūriniai objektai, kaip vakarinis, pietinis aplinkkeliai ir daugelis kitų projektų, buvo įgyvendinti iš esmės jam dalyvaujant, ruošiant paraiškas, visą kitą. Neabejotinai, jis šioms pareigoms tinkamas“, – BNS sakė A. Zuokas.

Žiniasklaidoje skelbta, jog 2015 metais Vilniaus apygardos teismas paliko galioti Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) nutarimą, kuriuo V. Klimantavičiui buvo paskirta 434 eurų bauda.

VPT nustatė, kad 2013 metų gruodį, pasibaigus sutarčiai tarp Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ir bendrovės „Pontem“, savivaldybė toliau pirko maisto produktus ikimokyklinio ugdymo įstaigoms iš tos pačios įmonės, nepaskelbusi naujo konkurso. VPT nustatė, kad savivaldybės administracija „Pontem“ už maisto produktus neteisėtai sumokėjo 2,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip ten "Snoras"?

taip

taip portretas
socabonentynemafija ir toliau jesko siltu landu savo chebrai juk cia ne afganai nenusaus ....

Šiaip

Šiaip portretas
pasakyčiau kad pagaliau senoji gauja paskyrė tą ka jai reikia, bet kad jam pasiūlė pats išeinantis Narkevičius tai jau šis tas netradicinio
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių