Quantcast

A. Zuokas: net aš pasigedau aktyvesnės rinkiminės agitacijos

Vienas iš partijos Laisvė ir Teisingumas lyderių Artūras Zuokas sako pasigedęs aktyvesnės rinkiminės agitacijos ir teigia manąs, kad tai galėjo lemti ir ženkliai mažesnį lietuvių dalyvavimą rinkimuose.

„Šie rinkimai buvo savotiški, jie buvo kitokie negu anksčiau. Dėl koronaviruso rinkimų kampanija iš tikrųjų buvo trumpesnė, priemonės visai kitokios, ir, sakyčiau, gal tokios tikros agitacijos rinkėjai ir turėjo pasigesti. Gal tai liudija ir ženkliai mažesnis dalyvavimas rinkimuose. Nepaisant to, kad buvo ir keturios išankstinio balsavimo dienos, buvo papildomų balsavimo vietų, atsirado pasaulio lietuvių vienmandatė apygarda, o tai savaime turėtų patraukti daugiau balsuoti. Sakyčiau, tos agitacijos, tokia, kokia ji turėtų būti per rinkimus, net aš pasigedau, ką kalbėti apie rinkėjus“, – Eltai sakė A. Zuokas.

Keistoka, kad mažiau nei pusė piliečių vis dėl to galvoja apie valstybę. Tai truputį nuviliantis skaičius.

„Keistoka, kad mažiau nei pusė piliečių vis dėl to galvoja apie valstybę. Tai truputį nuviliantis skaičius. Bet aišku, pačių piliečių reikalas, ar jie dalyvauja valstybės valdyme, ar ne“, – pridūrė jis.

A. Zuokas Eltai taip pat teigė, jog tikisi peržengti 5 proc. barjerą ir frakcijoje turėti bent 10 narių.

„Tikimės įveikti barjerą, tai toks mūsų tikslas. Taip pat, manau, gausime kelias vienmandačių (vietas – ELTA) ir turėsime gerą, darbingą frakciją. (...) Jei praeitume 5 proc. barjerą, tai galėtų būti apie 6-7 mandatai, taip pat manau, kad vienmandatėse (apygardose – ELTA) turėtume galimybę gauti dar kokius 3-4 mandatus. Tuomet frakcija būtų apie 10 narių“, – Eltai sakė jis.

Anot A. Zuoko, Laisvė ir teisingumas įvardija save kaip konservatyvius liberalus, tad kaip tiesioginius konkurentus įvardijo centro dešinės partijas.

„Aišku, mes esame labiau liberali partija, ir dabar esame centro dešinės politinė organizacija. Natūraliai mes konkuruojame su liberaliomis partijomis. Bet taip pat ir su konservatoriais, nes save įvardiname kaip konservatyvius liberalus. Tad centro dešinė, sakyčiau, yra mūsų konkurentai politiniame spektre. Bet su niekuo nesipykstame, sakyčiau, rinkimų kampanija buvo labai, bent kiek matėme ir vertiname, korektiška“, – Eltai sakė A. Zuokas.

Jis taip pat pabrėžė, kad apie galimas koalicijas ateityje dar anksti kalbėti, tačiau svarbiausia sudarant koaliciją būtų partijų ideologinis suderinamumas.

„Dar anksti kalbėti apie koalicijas (...). Mums labai svarbu ideologinis suderinamumas ir, aišku, mūsų programinės nuostatos, dėl kurių mes ir gauname pasitikėjimą iš rinkėjų, kiek tos nuostatos būtų priimtinos partneriams“, – kalbėjo A. Zuokas.

 

Aktyvumo žemėlapis

Rezultatų žemėlapis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių