Quantcast

A. Zuokas: A. Adamkienė buvo prezidento variklis

Buvusi pirmoji ponia Alma Adamkienė buvo prezidento Valdo Adamkaus variklis, vedęs jį į priekį, sako buvęs sostinės meras Artūras Zuokas.

„Faktiškai ji visada buvo šalia prezidento, šalia V. Adamkaus ir, atrodytų, ji visada buvo lyg šešėlyje, bet iš tikrųjų, manau, ji buvo tas variklis, kuris prezidentą vedė į priekį“, – sekmadienį BNS sakė artimai su Adamkų šeima bendravęs politikas.

„Mano manymu, ji savo gyvenimą paskyrė pirmiausia vyrui, meilei. Ta jų abipusė pagarba buvo neįtikėtino lygio, nesu niekada girdėjęs, kad Alma kalbėdama pakeltų balsą. Visada pagarbiai, visada labai atidžiai bendravo“, – teigė jis.

Mano manymu, ji savo gyvenimą paskyrė pirmiausia vyrui, meilei.

A. Zuoko teigimu, A. Adamkienė buvo moters, žmonos, vyro palaikytojos pavyzdys.

Anot jo, V. Adamkui tapus Lietuvos prezidentu, ji šalyje sukūrė pirmosios ponios institutą.

„Nors Alma nebuvo labai didelė entuziastė, kad V. Adamkus kandidatuotų į prezidento postą dėl daugelio priežasčių, bet jam tapus prezidentu, ji sukūrė pirmosios ponios statusą, iki tol jis neturėjo ryškesnio turinio“, – BNS sakė A. Zuokas.

Jis priminė drauge įkurtą ir ne vienus metus veikusį A. Adamkienės labdaros ir paramos fondą. Pagrindinė šio fondo veikla buvo pagalba Lietuvos mokykloms ir vaikams.

„Ji visada būdavo ta, kuri stebėdavosi, kad neįmanoma ko nors mūsų valstybėje padaryti, ko tuo metu galbūt nesugebėdavo padaryti savivalda ar valstybės institucijos. Ji sakydavo: mes visa tai padarysime“, – tvirtino A. Zuokas.

Pasak jo, A. Adamkienė aukščiausiu lygiu Lietuvai atstovaudavo ir per valstybinius vizitus, oficialius priėmimus, karalių, prezidentų viešnages šalyje.

„Ji, sakyčiau, buvo ryškiausia nuotraukos dalis“, – sakė buvęs meras.

96 metų A. Adamkienė mirė sekmadienį Vilniuje po sunkios ligos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių