Quantcast

A. Žukauskui teko aiškintis dėl kalbų apie „žviegiančius“ Stambulo konvencijos oponentus

Seimo Etikos ir procedūrų komisija bendru sutarimu nusprendė, kad Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Artūro Žukausko pasisakymai apie „žviegiančius“ Stambulo konvencijos oponentus ir jų prilyginimą plokščios žemės šalininkams nėra suderinami su Valstybės politikų elgesio kodeksu, o pačiam A. Žukauskui etikos sargai rekomendavo ateityje tokių pasisakymų vengti.

Etikos ir procedūrų komisija vertino A. Žukausko Švietimo ir mokslo komiteto posėdžio metu pateiktą atsakymą į kolegės Astos Kubilienės klausimą, kodėl į komiteto posėdį bus kviečiamos ne visos suinteresuotos organizacijos.

„Aš nežadu kviesti žmonių, kurie žviegia, kad negalima tvirtinti Stambulo konvencijos, kuriems nepatinka, kad ten kažkurioj vietoj pasakyta apie socialinę lytį. Su tokiais žmonėmis šnekėti tas pats kaip su plokščios žemės šalininkais“, – tuomet komiteto posėdyje teigė Laisvės frakcijos narys.

Visgi pats komiteto pirmininkas, jo pasisakymus vertinant Etikos ir procedūrų komisijai, teigė, kad šie jo pasisakymai nebuvo nukreipti į konkrečias organizacijas ar asmenis. A. Žukauskas akcentavo, kad mokslo tiesas neigiančius asmenis jis atsisakė kviesti savo paties iniciatyva, kaip komiteto pirmininkas, tačiau jis neva niekam nedraudė dalyvauti ir kalbėti komitete.

Vaizdinga kalba yra priskiriama lyderystės išraiškai, tai tikras lyderis šneka vaizdinga kalba, o jeigu lyderių nereikia Seime, tai aš galiu šnekėt sausa kalba, jeigu taip mane įpareigosit.

„Šita nuomonė nebuvo išsakyta konkrečių piliečių ar organizacijų atžvilgiu (...), tiesiog buvo pasakyta, kad, be kita ko, (dar kartą kartoju – dalyvauti posėdžiuose gali bet kas) klausimų svarstymui svarbius ir reikalingus asmenis pagal Statutą būtent pirmininkas dar ir papildomai pakviečia. Tai aš paminėjau tuos asmenis, kurie neigia mokslo tiesas, teigia, kad žemė yra plokščia, tai aš nežadu kaip pirmininkas jų atskirai kviesti“, – Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje kalbėjo A. Žukauskas.

Komiteto pirmininkas taip pat atmetė kaltinimus, kad jis, sakydamas, jog Stambulo konvencijos kritikai „žviegia“, norėjo juos palyginti su kiaulėmis. A. Žukauskas, remdamasis rašytojo Petro Cvirkos citatomis, tvirtino, kad žviegimas šiame pasisakyme reiškė skundimąsi ir nepasitenkinimą, o kiaulės, pasak Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko, be reikalo nežviegia, todėl jų lyginti su Stambulo konvencijos kritikais negalima.

„Cvirkos romane yra aiškiai atribota, kad kiaulė be reikalo nežviegia, o tie, kas be reikalo burba, skundžiasi, reiškia nepasitenkinimą, tai jie ne kiauliškai elgiasi, o žmogiškai, anot šito klasiko“, – etikos sargams aiškinosi A. Žukauskas, pridurdamas, kad vaizdinga kalba yra lyderystės bruožas, būtinas komiteto pirmininkui.

„Vaizdinga kalba yra priskiriama lyderystės išraiškai, tai tikras lyderis šneka vaizdinga kalba, o jeigu lyderių nereikia Seime, tai aš galiu šnekėt sausa kalba, jeigu taip mane įpareigosit“, – tvirtino Laisvės frakcijos narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiučius

Čiučius portretas
Mes tokius vadiname vierchais. Toks jis buvo, yra ir bus. Išsirinkote šį kuilį, tai dabar galite tik džiaugtis, o ne kritikuot, nes būsite nubausti, jūs tik žvygaujantys paršiukai.

Profesorius Šlykštonas

Profesorius Šlykštonas portretas
savo repertuare:D)

Julija

Julija portretas
Buvęs Vilniaus universiteto rektorius, o elgesys kaip paauglio...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių