Quantcast

Žinios apie V. Adamkaus sveikatą: prezidentas gydomas dėl COVID-19 atsiradusių sutrikimų

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus atstovė Božena Bagdonaitienė pirmadienį portalui delfi.lt teigė, jog savaitgalį jam pasijutus blogiau, V. Adamkus lieka Santaros klinikose dėl po COVID-19 susirgimo atsiradusių sveikatos sutrikimų gydymui.

A. Adamkienė, anot jos, lieka reanimacijoje, tačiau stebima gerėjimo tendencija.

„Prezidentas V. Adamkus savaitgalį pasijuto blogiau ir jį prižiūrinčios gydytojos Aušros Marcijonienės buvo nukreiptas į Priėmimo–skubios pagalbos skyrių dėl kvėpavimo sistemos sutrikimų“, – delfi.lt portalui teigė B. Bagdonaitienė.

Sekmadienį buvo paskelbta, kad kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus atsidūrė ligoninėje.

Prieš pusantros savaitės jam nustatytas koronavirusas.

Rugsėjo 29 d. į ligoninę dėl koronaviruso išvežta ir V. Adamkaus sutuoktinė A. Adamkienė.

Informavo Santaros klinikos

Dėl naujų COVID-19 ligos simptomų kadenciją baigęs prezidentas V.  Adamkus paguldytas į ligoninę, o jo sutuoktinės A. Adamkienės būklė gerėja, pirmadienį informavo Vilniaus universitetinės ligoninės (VUL) Santaros klinikos.

„Prezidentas V. Adamkus rugsėjo pabaigoje pajuto peršalimo simptomus, dėl to buvo atliktas COVID ligą patvirtinantis testas. Ligos eiga buvo nesunki, tačiau šį savaitgalį prezidentas pajuto naujus simptomus, pasijuto blogiau“, – paskelbtame vaizdo įraše sakė klinikų Vidaus ligų centro vadovė Aušra Marcijonienė.

Anot jos, atlikus tam tikrus testus, šiuo metu 96-erių V. Adamkus gydomas ligoninėje.

„Dar kurį laiką planuojama gydyti Santaros klinikų infekcijos ligų skyriuje dėl naujai atsiradusių simptomų“, – sakė medikė.

Santaros klinikų direktoriaus medicinai Valdo Pečeliūno teigimu, nuo rugsėjo 29-osios Santaros klinikose gydoma ir prezidento sutuoktinė, 93 metų A. Adamkienė.

Anot jo, iki šiol A. Adamkienė gydoma reanimacijoje, bet „stebima jos būklės gėrėjimo tendencija“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu  portretas
Taigi isisove stiprinancio skyscio keleta doziu, turetu buti nemirtingas.

Žurnalistams

Žurnalistams portretas
Žurnalistai su savo nuotraukom... Galėtumėt tai dėl seansacijos ir nuotraukų iš intensyvios terapijos skyriaus pridėtumėte. Esate apgailėtini...

Anonimas

Anonimas portretas
100 GRAMŲ IR JOKS.PERŠALIMAS SENUKUI.NEBAISUS...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių